33n-ar fi trebuit ca şi tu să ai milă de cel împreună-rob cu tine, după cum şi eu am avut milă de tine? (Matei 18:21-35)

 

Petru a crezut că este foarte generos oferindu-se să-l ierte pe fratele său de 7 ori într-o zi, dar Iisus i-a spus că ar trebui să-l ierte de 490 de ori într-o zi. Desigur, ar fi imposibil ca cineva să păcătuiască împotriva ta de 490 de ori într-o zi. Iisus spunea de fapt că nu trebuie să existe o limită pentru iertare.

Atunci când suntem jigniți sau răniți, de multe ori ne simțim îndreptățiți să purtăm ranchiună. Legea Vechiului Testament a exprimat acest lucru atunci când a declarat, „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” (Exod 21:23-25). Până la plata ofensei oamenii nu s-au simțit liberi să ierte; cu toate acestea, Dumnezeu S-a ocupat de toate jignirile punând păcatul asupra Mântuitorului perfect, care a fost judecat în locul nostru. Să fim iertați atât de mult de Dumnezeu și apoi să cerem ca alții să ne câștige iertarea nu este asemenea lui Hristos. El a murit pentru păcatele fiecăruia, extinzând iertarea față de noi pe când eram încă păcătoși, iar noi ar trebui să facem la fel.

Principala forță a acestei pilde este că atunci când oamenii ne greșesc, ar trebui să ne amintim de îndurarea uimitoare pe care Dumnezeu ne-a arătat-o ​​și să răspundem la fel. Orice datorie care ne-ar putea fi datorată este nesemnificativă în comparație cu datoria pe care El ne-a iertat-o. Ar trebui să avem compasiune față de ceilalți așa cum El  a avut pentru noi.

Ți s-a oferit iertare nelimitată de la Dumnezeu  prin sângele vărsat al lui Iisus. Lasă ca realitatea acestui adevăr să răsune astăzi în inima ta, iar dacă cineva te jignește sau te rănește, acel adevăr îți va permite să-l ierți repede. Aceasta este una dintre căile majore prin care vei crește în Dumnezeu și vei deveni un martor matur pentru Iisus Hristos. Iertându-i pe cei care îți provoacă rău în vreun fel, permiți dragostei lui Iisus să curgă liber prin tine către ei.