Atunci Iisus a spus: Tată, iartă-i, fiindcă ei nu ştiu ce fac. Şi I-au împărţit hainele şi au aruncat sorţi. (Luca 23:34)

 

Iertarea păcatelor este una dintre marile teme ale Bibliei, care spune atât de multe despre ea, încât ar fi nevoie de volume pentru a trata în mod adecvat subiectul. Va fi suficient să spunem că sângele lui Iisus este ceea ce ne-a furnizat iertarea păcatelor. Jertfa Lui a fost atât de mare încât a depășit toate păcatele noastre pentru toate timpurile. A acoperit toate păcatele lumii – trecut, prezent și viitor.

Majoritatea creștinilor au concepția că păcatele pe care le-au comis înainte de a mărturisi credința în Hristos sunt iertate la mântuire, dar orice păcat pe care îl comit după mântuire nu sunt iertate până nu se pocăiesc și își cer iertare. Nu este cazul. Toate păcatele noastre – trecut, prezent și viitor – au fost iertate prin singura jertfă a lui Iisus. Dacă Dumnezeu nu poate ierta păcatele viitoare, atunci nici unul dintre noi nu poate fi mântuit pentru că Iisus a murit o singură dată, cu două mii de ani în urmă, înainte să comitem păcate. Toate păcatele noastre au fost iertate.

A fi iertat pentru totdeauna este unul dintre cele mai mari daruri ale lui Dumnezeu pentru copiii Săi. Putem continua cu viața noastră având încredințarea că deși o ratăm sau cădem în ispită, El încă ne iubește și ne iartă. Tot ce trebuie să facem este să ne întoarcem la El, să fim spălați de Cuvântul Său, și să începem să umblăm din nou în Duh. Mulți oameni aud aceasta și spun: „Ei bine, le spui creștinilor că este în regulă să păcătuiască.” Dimpotrivă, atunci când credincioșii înțeleg întreaga măsură a iertării lui Dumnezeu, le oferă o dorință și mai mare de a nu păcătui.

Prin bogăția harului lui Dumnezeu ai primit iertare pentru păcatele tale și continui să primești iertarea atunci când ai nevoie de ea. Aceasta este una dintre marile binecuvântări și încrederea puternică în care poți merge astăzi.