Viţelul să fie înjunghiat înaintea Domnului şi fiii lui Aaron, preoţii, să aducă sângele şi să-l stropească de jur împrejurul altarului de la intrarea în Cortul Întâlnirii. (Leviticul 1:5)

 

Când copiii lui Israel erau în pustie, Dumnezeu i-a instruit să ridice un cort ca loc de întâlnire între El şi ei. Lângă uşa cortului era un altar. Acesta vorbeşte despre pretenţiile pe care Dumnezeu le are cu privire la neprihănirea omului. Din acest motiv, înainte ca cineva să fie socotit vrednic de a intra în prezenţa lui Dumnezeu, trebuia să fie adus ca jertfă un animal, sângele lui să fie stropit de jur împrejurul altarului, iar trupul ars pe altar.

Stropirea sângelui unui taur sau al unui ţap de jur împrejurul altarului însemna că israeliţii erau acoperiţi de sângele acelui animal. Chiar şi când păcătuiau, păcatele lor erau acoperite de sânge, până la următoarea jertfă.

Sângele vorbeşte despre sângele lui Iisus, vărsat pentru noi la cruce. Cu toate acestea, sângele Lui valorează cu mult mai mult decât sângele taurilor şi al ţapilor, deoarece sângele Lui este eficient pentru totdeauna! De fapt, sângele Lui a împlinit fiecare cerinţă a lui Dumnezeu asupra omului, până acolo încât Dumnezeu este complet mulţumit, iar acum Se bucură de gustul odihnei în ceea ce a făcut Fiul Său.

Tu te poţi odihni la rândul tău, ştiind că Dumnezeu este pe deplin mulţumit de tine, datorită jertfei desăvârșite a lui Hristos. Chiar şi în cazul în care cazi în păcat, te poţi întoarce la sângele lui Iisus. Păcatele tale nu sunt doar acoperite de sângele Său, aşa cum sângele taurilor şi al ţapilor acoperea păcatele. Nu, păcatele tale au fost spălate şi îndepărtate prin sângele Său [simple_tooltip content=’și de la Isus Cristos, Martorul credincios, Întâiul născut dintre cei morți și Conducătorul regilor pământului! A Celui Care ne iubește, Care ne‑a eliberat din păcatele noastre prin sângele Lui’](Apocalipsa 1:5)[/simple_tooltip]! De fapt, Dumnezeu nu Își mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile tale (Evrei [simple_tooltip content=’căci voi fi îndurător în ce privește nedreptățile lor și nu‑Mi voi mai aminti de păcatele lor.“’]8:12[/simple_tooltip]; [simple_tooltip content=’Duhul Sfânt adaugă: „Și nu‑Mi voi mai aminti nicidecum de păcatele și fărădelegile lor.“’]10:17[/simple_tooltip])!

Iisus a fost darul tău desăvârșit, pus pe altarul jertfei. Printr-o singură jertfă a Sa, „El i-a desăvârșit pentru totdeauna pe cei ce sunt sfințiți” (Evrei 10:14). Iisus nu numai că te-a sfinţit sau te-a făcut sfânt, ci te-a desăvârșit pentru totdeauna! Astăzi, tu poţi intra cu îndrăzneală în prezența lui Dumnezeu, deoarece El te vede la fel cum Îl vede pe Iisus. El te vede desăvârșit pentru totdeauna, pentru că eşti în Hristos!

 

Iisus nu numai că te-a sfințit sau te-a făcut sfânt, ci te-a desăvârșit pentru totdeauna!

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince