Căci Eu sunt Domnul Care vă vindecă. (Exodul 15:26)

 

Știi că primul nume compus pe care Domnul l-a dezvăluit israeliţilor după ce au ieşit din Egipt a fost Iehova Rafa, Domnul Care te vindecă? Era ca şi cum, la începutul noii vieţi cu El, El le-ar fi spus că i-a vindecat deja de toate bolile şi durerile de care au suferit când erau în robie în Egipt. Într-adevăr, când i-a scos din Egipt, „n-a fost unul din seminţiile Lui care să şovăiască” (Psalmul 105:37).

Astăzi, la fel cum israeliţii au fost eliberaţi din robia Egiptului şi a lui Faraon şi tu ai fost eliberat din robia păcatului şi a bolii şi din sclavia diavolului, prin sângele Mielului. Iar Domnul, Care este acelaşi ieri, azi şi în veci, încă îţi spune: „Eu sunt Domnul Care te vindecă.”

O membră a bisericii, care avea dureri de burtă de mai multe luni, a privit spre Iisus ca Vindecătorul ei, chiar şi atunci când a mers la doctor, care a efectuat o ecografie a pântecului. Când i s-a spus că are două tumori mari şi mai multe chisturi sangvine în uter, ea a continuat să privească la Iisus, Vindecătorul ei. Apoi, medicul i-a făcut analize de sânge pentru a vedea dacă tumorile sunt canceroase.

Trei zile mai târziu, a mers din nou la medic şi i s-a spus că tumorile nu erau canceroase. Mai mult, o a doua ecografie a arătat că toate chisturile şi una dintre tumori dispăruseră complet! Cealaltă tumoare se micşorase. Deşi luase tratament, medicul i-a spus că, bazat pe mărimea originală a tumorii, ar fi fost nevoie de câteva luni pentru a se micşora atât de mult. El a spus că aceasta a fost cea mai rapidă vindecare pe care a văzut-o vreodată!

Preaiubitule, dacă medicul ţi-a dat un raport negativ despre sănătatea ta, nu dispera. Priveşte la Iisus şi aşteaptă-te la vindecare pentru trupul tău. El este acelaşi ieri, azi şi în veci. El este încă Iehova Rafa – Domnul Care te vindecă!

 

Privește la Iisus şi așteaptă-te la vindecare pentru trupul tău.
El este încă Domnul Care te vindecă!

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince