Dar toţi au strigat deodată, spunând: Ia-l pe acesta şi eliberează-ni-l pe Baraba. (Luca 23:18)

 

Ceea ce s-a întâmplat cu Baraba este o imagine a ceea ce se întâmplă când ne naștem din nou. Baraba era vinovat, Iisus era nevinovat. Iisus a suferit moartea pe care Baraba o merita, iar Baraba a fost eliberat. Și noi, de asemenea, suntem vinovați [simple_tooltip content=’pentru că toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de gloria lui Dumnezeu,’](Romani 3:23)[/simple_tooltip] și condamnați la moarte [simple_tooltip content=’Pentru că plata păcatului este moartea, însă darul de har al lui Dumnezeu este viaţă eternă în Hristos Iisus, Domnul nostru.’](Romani 6:23)[/simple_tooltip], și cu toate astea Iisus a suferit pedeapsa ca noi să putem fi eliberați [simple_tooltip content=’Pe Cel care n-a cunoscut păcat, L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să devenim dreptate a lui Dumnezeu în El.’](2 Corinteni 5:21)[/simple_tooltip]. La fel cum Baraba nu a cerut această înlocuire, „Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi, în aceea că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.” (Romani 5:8)

Moartea lui Iisus l-a eliberat pe Baraba, dar el a trebuit să aleagă între a accepta această libertate nouă sau a continua în felul său egoist, urmând să fie din nou sub judecata Romei. În același mod și noi am fost eliberați prin moartea înlocuitoare a lui Iisus, dar trebuie să alegem dacă ne acceptăm libertatea punându-ne credința în El și predându-ne viețile Lui.

Ca și creștini, trebuie să dezvoltăm o conștientizare continuă că viața noastră nu este a noastră. Nu avem libertatea de a face așa cum ne dorim; avem libertatea de a iubi, a sluji și a ne închina lui Dumnezeu prin Iisus Hristos, Domnul nostru. Ar trebui să ne prezentăm trupurile ca jertfe vii lui Dumnezeu, recunoscând că aceasta este doar datoria noastră rezonabilă față de Cel care Și-a dat viața pentru noi [simple_tooltip content=’Vă îndemn deci, fraţilor, prin îndurările lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta este slujirea voastră înţeleaptă.’](Romani 12:1)[/simple_tooltip].

Domnia lui Iisus ar trebui să fie factorul determinant în fiecare acțiune din viața ta de azi [simple_tooltip content=’7 Pentru că nici unul dintre noi nu trăieşte pentru sine şi nici unul nu moare pentru sine.

8 Pentru că, şi dacă trăim, pentru Domnul trăim; şi dacă murim, pentru Domnul murim: deci, şi dacă trăim, şi dacă murim, noi suntem ai Domnului.

9 Pentru că Hristos pentru aceasta a murit şi a înviat, ca să aibă stăpânire şi peste morţi şi peste vii.

10 Dar tu, de ce-l judeci pe fratele tău? Sau, de asemenea, tu de ce-l dispreţuieşti pe fratele tău? Pentru că toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Dumnezeu.’](Romani 14:7-10)[/simple_tooltip]. Fiecare gând, cuvânt și faptă ar trebui să treacă testul: „Este ceea ce vrea Iisus?” Aceasta este cheia pentru a avea o zi minunată!