Totuşi Eu vă spun adevărul: Vă este de folos să plec; căci dacă nu plec, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă plec, vi-L voi trimite. (Ioan 16:7)

 

Cuvântul grecesc „folositor” înseamnă „a fi un avantaj; profitabil. ”Cum ar putea orice situație să fie mai avantajoasă sau mai profitabilă decât să-L ai pe Iisus fizic cu tine? Cu toate acestea, când Iisus a umblat pe acest pământ în corpul Său fizic, El a fost supus multor limitări fizice. De exemplu, El nu a putut fi cu fiecare dintre ucenicii Săi tot timpul. Dar prin lucrarea Duhului Sfânt, El poate.

Lista avantajelor de a avea Duhul Sfânt în noi, în comparație cu a-L avea pe Iisus cu noi, în corpul Său fizic, continuă. În loc să Se ocupe de un singur Iisus, Satan a văzut 120 de „Hristoși micuți” (literalmente aceasta înseamnă cuvântul „creștin”) ieșind din camera de sus, în Ziua Cincizecimii, și încă trei mii s-au născut din nou după ce Petru a predicat în acea zi.

Iisus Și-a învățat ucenicii așa cum nici un alt profesor nu a facut-o vreodată, și cu toate acestea ei au înțeles foarte puține deoarece nu erau născuți din nou. După ce a venit Duhul Sfânt, El i-a condus în tot adevărul și le-a arătat chiar și lucrurile
ce vor veni. Avantajele pot fi rezumate prin faptul că puterea lui Iisus este acum completă [simple_tooltip content=’Şi IIsus, apropiindu-Se, le-a vorbit, spunând: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ.’](Matei 28:18)[/simple_tooltip] și nu se mai limitează la un singur corp fizic.

Nu poți trăi o viață creștină victorioasă și satisfăcătoare fără a fi dependent moment cu moment, oră cu oră, zi cu zi, de Duhul lui Dumnezeu, care este în tine. El este acolo să te învețe, să te ghideze, să te mângâie și să te întărească. Bazează-te astăzi pe abilitatea Sa în tot ceea ce faci.