6Şi El le-a spus: „Aruncaţi plasa în partea dreaptă a corăbiei şi veţi găsi.” Au aruncat deci şi n-o mai puteau trage de mulţimea peştilor. [simple_tooltip content=’1 După acestea, Iisus S-a arătat din nou ucenicilor, la Marea Tiberiadei. Şi S-a arătat astfel:

2 erau împreună Simon Petru şi Toma, cel numit Geamăn, şi Natanael, cel din Cana Galileii, şi ai lui Zebedei şi alţi doi dintre ucenicii Săi.

3 Simon Petru •le-a spus: „Mă duc să pescuiesc.” Ei i-au spus: „Venim şi noi cu tine.” Au ieşit şi s-au suit în corabie; şi în noaptea aceea n-au prins nimic.

4 Dar, făcându-se deja dimineaţă, Isus a stat pe ţărm; totuşi ucenicii nu ştiau că este Iisus.

5 Isus deci le-a spus: „Copilaşilor, aveţi ceva de mâncare?” Ei I-au răspuns: „Nu.”

6 Şi El le-a spus: „Aruncaţi plasa în partea dreaptă a corăbiei şi veţi găsi.” Au aruncat deci şi n-o mai puteau trage de mulţimea peştilor.’](Ioan 21:1-6)[/simple_tooltip]

 

Nu a fost prima dată când Iisus a făcut această minune. Când i-a chemat pentru prima dată pe acești ucenici ca să-L urmeze, El a făcut același lucru. Au pescuit toată noaptea, dar nu au avut pește. Nu a existat nici un motiv logic pentru care aruncarea plasei, încă odată pe ambele părți ale bărcii, ar fi făcut vreo diferență. Dar în ascultare au făcut-o oricum. În ambele ocazii au prins o mulțime de pești!

Există multe paralele între captura miraculoasă de pește și viața noastră. Majoritatea oamenilor practic fac aceleași lucruri. Ei încearcă să fie productivi și să crească familii bune, dar există o mare diferență între a o face prin puterea noastră și a o face prin Cuvântul Domnului.

Acești ucenici erau în același loc, folosind aceeași plasă, dar diferența era intervenția Cuvântului lui Dumnezeu amestecată cu credința lor și ascultarea față de el. Diferența dintre a acționa în Cuvântul lui Dumnezeu și a face în felul nostru nu se află în acțiunea în sine, ci în atitudinea inimii noastre.

Poate ai făcut tot ce știi să faci fără să primești rezultatele pe care le dorești, dar ai pășit în ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu? Ce are de spus Domnul despre situația ta? Află! Apoi ascultă de Cuvânt și așteaptă rezultate miraculoase.