Matei 8:28-34; Marcu 5:1-17; Luca 8:27-39

6Dar, văzându-L pe Iisus de departe, a alergat şi I s-a închinat (Marcu 5:6)

 

Cuvântul s-a închinat este tradus din cuvântul grecesc proskuneo, care înseamnă „a te înclina în semn de omagiu; a face o reverență; a adora.” Omul care a alergat să I se închine lui Iisus a fost un om foarte celebru, posedat de demoni. Faptul că această persoană chinuită a alergat la El și nu departe de El, indică faptul că și chiar oamenii posedați de demoni au liber arbitru, iar Satan nu poate controla oamenii fără consimțământul lor.

Au fost multe dezbateri pentru a vedea dacă un creștin poate fi posedat de demoni. Cuvântul grecesc tradus posedat literal înseamnă „a fi demonizat.” Biblia nu face nici o distincție clară între gradele de activitate demonică, cum ar fi asupritul, depresia și posedarea. Cuvântul se referă pur și simplu la oameni ca fiind „demonizați.” Ceea ce știm este că toți luptăm împotriva spiritelor rele, și dacă nu ne punem întreaga armură a lui Dumnezeu, Satan și demonii ne pot afecta cu siguranță sau chiar ne pot controla.

Cel mai bun mod de a administra eliberarea de demoni este prin Cuvântul lui Dumnezeu. Pe măsură ce primim Cuvântul, acesta ne eliberează și, de asemenea, ne ajută să ne păzim inimile și mințile atunci când demonul încearcă să revină în viața noastră cu alte șapte duhuri. În cazuri grave de demonizare, o persoană are nevoie de ajutorul unui credincios, și acesta este motivul pentru care Iisus i-a echipat pe toți credincioșii cu autoritate asupra spiritelor rele.

Lauda și închinarea pline de ungerea Duhului Sfânt vor alunga și ele duhurile rele. Un singur lucru rezervat numai lui Dumnezeu este închinarea, așa că diavolul a căutat-o ​​întotdeauna. Dacă nu poate fi venerat, atunci va încerca să-i îndepărteze pe ceilalți de la a I se închina lui Dumnezeu. Laudarea și închinarea înaintea Tatălui nostru este un instrument foarte puternic împotriva tuturor forțelor demonice!

Dacă te simți asuprit, deprimat sau pur și simplu stresat astăzi, lăudă-L pe Domnul și meditează la Cuvântul Său. Închină-te în duh și în adevăr. Tatăl abia așteaptă să ridice toată presiunea și întunericul din tine.