Nu te va ajunge niciun rău şi nicio urgie nu se va apropia de cortul tău. El va da porunci îngerilor Săi cu privire la tine, ca să te păzească în toate căile tale. (Psalmul 91:10-11)

 

Nu-i aşa că simţi dragostea Tatălui tău în aceste cuvinte? Ca o cloşcă care îşi întinde aripile peste puii ei, Dumnezeu „te va acoperi cu penele Sale, iar tu te vei adăposti sub aripile Lui” (Psalmul 91:4). Aşadar, nu te teme de accidente, atacuri teroriste, boli sau tsunami-uri, pentru că Tatăl tău ceresc te iubeşte şi veghează asupra ta.

Unul dintre modurile în care El face acest lucru este prin îngerii Săi. Dumnezeu a declarat că niciun rău, urgie sau accident nu te va ajunge şi nici nu se va apropia de locuinţa ta, pentru că „El va da porunci îngerilor Săi cu privire la tine, ca să te păzească în toate căile tale”. Atunci când El spune „niciun”, aceasta înseamnă „nimic”! Iar dacă El le spune îngerilor Săi „să te păzească în toate căile tale”, aceasta înseamnă protecţie divină non-stop pentru tine!

Permite-mi să îţi împărtăşesc o poveste adevărată. Un creştin zbura cu avionul său când şi-a dat seama că mai avea puţin combustibil. A contactat contro­lorul de trafic aerian şi a cerut asistenţă pentru aterizare. I-a fost spus, însă, că nu poate ateriza pentru că era o ceaţă densă. Apoi, transmisia radio a fost întreruptă şi avionul a intrat în ceaţă.

Zbura orbeşte când, a auzit dintr-odată prin căşti: „Ridică-l! Ridică-l!” A ridicat avionul la timp pentru a evita coliziunea cu autostrada! Apoi, vocea a spus: „Urmează instrucţiunile mele şi eu te voi ajuta să aterizezi în siguranţă.”

El a ascultat şi a aterizat perfect. Gândindu-se că cel care l-a ajutat a fost controlorul de trafic aerian, l-a căutat imediat pentru a-i mulţumi. Când l-a găsit, însă, omul a spus: „Ascultă, noi am pierdut contactul cu tine când ţi-am spus că era o ceaţă densă. Niciunul dintre noi nu a reuşit să îţi vorbească după aceea.” Pilotul a realizat atunci că Dumnezeu trimisese un înger pentru a-l conduce în siguranţă.

Preaiubitule, Tatăl tău ceresc veghează asupra ta. De aceea niciun rău nu te va ajunge şi nicio ciumă nu se va apropia de locuinţa ta. El are o mulţime de îngeri care să te păzească în toate căile tale!

 

Nu te teme, pentru că Tatăl tău ceresc şi îngerii Lui veghează asupra ta.

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince