24Apoi Iosif, trezindu-se din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului și a luat la el pe soția sa; [simple_tooltip content=’18 Și nașterea lui Iisus Hristos a fost astfel: Pe când Maria, mama lui, era logodită cu Iosif, înainte ca să fie ei împreună, ea s-a aflat însărcinată din Duhul Sfânt.

19 Atunci Iosif, soțul ei, fiind drept și nevoind să o facă de rușine înaintea lumii, a vrut să divorțeze de ea pe ascuns.

20 Dar pe când se gândea el la acestea, iată, îngerul Domnului i s-a arătat într-un vis, spunând: „Iosife, fiul lui David, nu te teme să iei la tine pe Maria, soția ta; fiindcă ce a fost conceput în ea este din Duhul Sfânt.

21 Și ea va naște un Fiu și îi vei pune numele IISUS, pentru că el va salva pe poporul său de păcatele lor.”

22 Și toată aceasta s-a făcut ca să se împlinească ce fusese rostit de Domnul prin profetul, care a spus:

23 „Iată, o fecioară va fi însărcinată și va naște un fiu și Îi vor pune numele Emanuel, care tradus este: Dumnezeu cu noi.”

24 Apoi Iosif, trezindu-se din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului și a luat la el pe soția sa;

25 Dar nu a cunoscut-o, până după ce ea a născut pe fiul ei primul născut; și i-a pus numele IISUS.’](Matei 1:18-25)[/simple_tooltip]

 

Atâtea lucruri uimitoare s-au întâmplat la nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, încât credința lui Iosif este adesea trecută cu vederea. Gândiți-vă la câtă credință a avut ca să poată opera în ea.

După ce îngerul Gabriel i-a apărut Mariei, nu există nici o mențiune în Scriptură  despre faptul că ea îi spune ceva lui Iosif. De fapt, Maria s-a dus în grabă să o vadă pe Elisabeta [simple_tooltip content=’Iar Maria s-a sculat în acele zile și a plecat cu grabă în ținutul muntos, într-o cetate a lui Iuda.’](Luca 1:39)[/simple_tooltip]. Este posibil ca, în entuziasmul ei, să fi uitat să-i spună lui Iosif că pleacă. Când a revenit, trei luni mai târziu, „s-a aflat însărcinată” [simple_tooltip content=’Și nașterea lui Iisus Hristos a fost astfel: Pe când Maria, mama lui, era logodită cu Iosif, înainte ca să fie ei împreună, ea s-a aflat însărcinată din Duhul Sfânt.’](Matei 1:18)[/simple_tooltip]. Aceasta sugerează faptul că Maria nu i-a spus lui Iosif ce s-a întâmplat, dar când a revenit, el a observat că era însărcinată.

Cum ar reacționa un bărbat astăzi dacă logodnica sa ar fi însărcinată și i-ar spune că este o naștere virgină? Sunt sigur că Iosif a avut aceleași gânduri. Mila lui față de ea a arătat că el o iubește, dar, de asemenea, a plănuit să divorțeze de ea, ceea ce înseamnă că nu a crezut-o. Atunci îngerul Domnului i-a apărut lui Iosif într-un vis și i-a explicat situația. Chiar și atunci, a fost nevoie de o credință puternică pentru a crede ceea ce i s-a spus!

Acest lucru nu se întâmplaseră niciodată și nu se va mai întâmpla vreodată. Nimeni nu l-ar crede. Pentru toți ceilalți, se pare că Iosif se căsătorea cu cineva care fusese deja necredinciosă. În ochii lumii, această căsătorie ar fi întotdeauna alterată. Este meritul său și o mărturie a marii sale credințe că Iosif s-a supus Domnului mergând înainte și căsătorindu-se cu Maria.

Dacă Iosif si Maria L-au putut crede pe Dumnezeu despre nașterea virgină a lui Iisus, cu sigurantă și tu poți crede ceea ce El ți-a vorbit astăzi.