Cine va aduce acuzaţie împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Cel care îndreptăţeşte. (Romani 8:33)

 

Tatăl nostru ceresc Se uită la noi și ne zâmbește. De ce? Este din cauză că ne-am sculat în această dimineață și am avut timpul de părtășie cu El? Nu. El ne zâmbește pentru că Iisus Hristos a trăit perfect în locul nostru. Suntem iubiți în fiecare moment al zilei, indiferent de comportamentul nostru. Nu numai aceasta – noi suntem îndreptățiți. Știi ce înseamnă aceasta? Înseamnă că nu trebuie să ne îndreptățim pe noi înșine în fața lui Dumnezeu, pentru noi înșine sau pentru oricine altcineva.

Justificarea în Hristos pe care o primim prin credință este o incredibilă dublă binecuvântare. În primul rând înseamnă că sunt iertat – ca și cum n-aș fi păcătuit niciodată. Aceasta este o veste minunată! Însă justificarea nu înseamnă doar a avea zapisul șters în dreptul nostru. Există o altă mare binecuvântare. Justificarea înseamnă și „ca și cum aș fi ascultat întotdeauna. Dumnezeu ia zapisul nostru șters și scrie pe el ascultarea perfectă a lui Iisus! Deci atunci când Dumnezeu Tatăl mă privește, El spune. „Acesta este fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc toată plăcerea.” Harul ne amintește din nou și din nou că atunci când Dumnezeu Se uită la noi, El zâmbește pentru că nu mai vede păcatul nostru. În schimb, El vede registrul perfect al Fiului Său. Acum nu mai trebuie să ne protejăm și nici să căutăm să ne justificăm pe noi înșine. Dumnezeu a promis că ne va îngriji, așa că nu trebuie să ne facem griji de a trăi pentru a fi acceptați de El. Ni s-a dat totul în Hristos; deci, ca răspuns la aceasta, putem urmări evlavia, știind că, deși avem nevoie de îndurare continuă, noi o avem deja. Este o afacere finalizată.

Iată un exemplu: te poți trezi dimineața și să te rogi: „Tatăl meu care este în ceruri, sfințească-Se Numele Tău. Glorifică-te pe Tine Însuți. Lasă împărăția Ta să vină și lasă voia Ta să fie făcută astăzi de mine.” Apoi ajungi la sfârșitul zilei, te uiți în urmă și vezi toate căile în care ai eșuat. În acel moment, poți alege să spui: „Mă voi trezi mâine și voi face mai bine,” sau te poți arunca în îndurarea lui Hristos și să fugi spre El, mulțumindu-I pentru justificarea ta. Iubirea uni-direcțională ne aduce acel fel de libertate. Doar harul lui Dumnezeu face aceasta. Ne face sinceri despre eșecurile noastre și ne eliberează de înclinările noastre de auto-justificare și auto-condamnare.

 

Gând de meditat pentru astăzi

În timp ce te gândești la experiența ta creștină, întreabă-te: Cât de mult a influențat viața de zi cu zi adevărul justificării prin credință? Poate că pentru tine acest adevăr frumos a avut un impact mare, sau poate nu. Vestea cu adevărat grozavă este: chiar dacă justificarea nu a fost punctul central al credinței tale, Tatăl tău din ceruri te vede complet fără păcat și complet ascultător.