Pe fiecare mlădiţă ce este în mine neaducând rod, El o îndepărtează; şi pe fiecare mlădiţă care aduce rod, o curăţă, ca să aducă mai mult rod. (Ioan 15:2)

 

Curățirea a fost interpretată în multe feluri. Ilustrația pe care Iisus a folosit-o a fost simplificată, iar unii au spus despre curățire că este un proces foarte dureros. Domnul îndepărtează poftele trupești și obiceiurile carnale cu lucruri precum boala, moartea, sărăcia și alte forme de tragedie. Apoi vom da mai mult rod. Această învățătură nu numai că promovează problemele ca fiind bune și de la Dumnezeu, dar le face necesare pentru a da mai mult rod.

Această gândire nu este în concordanță cu restul Cuvântului lui Dumnezeu sau chiar cu contextul acestui verset. Textul arată foarte clar că acea curățire despre care vorbea Iisus se face prin Cuvântul pe care ni l-a fost rostit. Pavel a spus despre Cuvântul lui Dumnezeu, în 2 Timotei 3:6-17, că ne-a fost dat „pentru doctrină, pentru mustrare, pentru îndreptare și pentru instruire în neprihănire: pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, deplin înzestrat pentru toate faptele bune.” Aceasta este metoda lui Dumnezeu de a ne curăți, și El nu are nevoie de ajutorul diavolului! Cuvântul Lui ne va face „desăvârşiți, deplin înzestrați pentru toate faptele bune.”

Dacă tu crezi greșit că Dumnezeu aduce tragedia în viața ta pentru a te face mai rodnic, atunci nu vei rezista inamicului, cel care o aduce cu adevărat. Poți învăța de la Dumnezeu prin încercări și tragedie pentru că El este întotdeauna alături de tine, dar aceasta nu este modul în care lucrează El. Astăzi, El te va învăța prin Cuvântul Său cu ajutorul Duhului Său, te va conduce cu blândețe și te va ghida prin orice te confrunți.