Şi, pe când vorbeau ei acestea, Iisus Însuşi a stat în mijlocul lor şi le-a spus: „Pace vouă!” (Luca 24:36)

 

Nu este deloc întâmplător că primul lucru pe care Iisus l-a spus ucenicilor Săi a fost: „Pace vouă.” Învierea Lui a fost modul prin care vor găsi cu toții pacea veșnică și completă cu Dumnezeu. Dar pacea Lui nu a fost doar o problemă a cerului sau a iadului; a fost și o problemă de zi cu zi. Așa cum fiecare sport are oficialități desemnate pentru a rezolva orice dispută, pacea lui Dumnezeu este
acum arbitrul nostru, care soluționează toate disputele cu privire la voia Sa pentru viața noastră. Trebuie să învățăm să ascultăm și să ținem pacea lui Dumnezeu în inimile noastre.

Pacea lui Dumnezeu este ceva ce orice credincios născut din nou are. Este o roadă a Duhului. Această pace întotdeauna este în controlul situației; pur și simplu, noi nu suntem întotdeauna atenți. De câte ori am acționat contrar păcii din inimile noastre și apoi am experimentat un dezastru? Apoi spunem: „Nu m-am simțit niciodată bine în privința aceea.” Aceasta a fost pacea lui Dumnezeu care a încercat să ne spună să nu mergem în acea direcție, dar am ales să jucăm după propriile noastre reguli și rațiuni.

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a facilita pacea lui Dumnezeu, care arbitrează în inima ta. În primul rând, ia în considerare toate opțiunile. Nu lăsa frica să excludă posibilitățile lui Dumnezeu. Apoi, folosește-ți imaginația pentru a explora ce se va întâmpla cu fiecare alegere. Ar trebui să fii capabil să discerni o pace mai mare în timp ce iei în considerare opțiunea pe care Domnul vrea să o iei. La fel cum un arbitru trebuie să facă un apel, fii suficient de îndrăzneț pentru a urma direcția care îți oferă cea mai mare pace.

Cârma de pe o navă nu va funcționa până când nava nu se mișcă. Nava nu trebuie să meargă înainte pentru a funcționa cârma, dar trebuie să fie în mișcare. La fel, trebuie să acționăm înainte ca pacea lui Dumnezeu să ne dea o direcție perfectă. Chiar dacă faci o greșeală, tu o vei face în credință, încercând să urmezi pacea lui Dumnezeu din inima ta. Domnul poate binecuvânta o decizie greșită luată în credință, dintr-o inimă curată, dar El nu poate binecuvânta nehotărârea și lipsa credinței [simple_tooltip content=’Dar cine se îndoieşte, dacă mănâncă, este condamnat, pentru că nu este din credinţă. Iar orice nu este din credinţă este păcat.’](Romani 14:23)[/simple_tooltip]. Așa că acționează în credință și în liniște astăzi; și dacă faci o întorsătură greșită, veți ști, iar Duhul Sfânt te va readuce pe calea corectă.