21Și le-a spus: „Este adusă o candelă ca să fie pusă sub oboroc, sau sub pat? Și nu ca să fie pusă pe sfeșnic?” [simple_tooltip content=’21 Și le-a spus: „Este adusă o candelă ca să fie pusă sub oboroc, sau sub pat? Și nu ca să fie pusă pe sfeșnic?”

22 Fiindcă nu este nimic ascuns care să nu fie arătat; nici nu a fost nimic ținut în taină, decât ca să fie arătat pe față.

23 Dacă are cineva urechi de auzit, să audă.”’](Marcu 4:21-23)[/simple_tooltip]

 

Când Iisus a spus acest lucru, tocmai ce i-a învățat și le-a explicat ucenicilor Săi pilda semănătorului. Această învățătură subliniază importanța Cuvântului lui Dumnezeu în viața noastră. Nu putem da roade fără să punem Cuvântul lui Dumnezeu în inimile noastre, cum nici un fermier nu poate avea o recoltă fără să planteze semințe. Apoi, Iisus a spus că trebuie să fie pusă o lumânare pe un sfeșnic pentru a-i străluci lumina. Domnul încă vorbea despre importanța Cuvântului Său.

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pentru cărarea mea” (Ps. 119:105). Iisus spunea că, prin Cuvântul lui Dumnezeu, El aduce lumină în toate situațiile noastre. Fără lumina Cuvântului lui Dumnezeu ne vom împiedica în întuneric. În plus, care este scopul de a avea o lumină dacă nu o vom folosi? De ce ar pune cineva o lampă sub patul său sau într-un coș și ar bloca lumina? Nu are sens. Dar aceasta este exact ceea ce facem adesea cu lumina pe care Dumnezeu ne-a oferit-o.

De câte ori am neglijat să medităm la Cuvântul lui Dumnezeu din cauza programelor noastre aglomerate și, în consecință, am pășit pe nevăzute în timpul zilei? Influența Cuvântului lui Dumnezeu în viața noastră nu este un lux  fără care ne putem descurca. Este la fel de esențial ca lumina într-o cameră întunecată. Lumina în întuneric ne permite să funcționăm ca și cum ar fi zi, atât timp cât lumina este într-un loc proeminent.

Inima ta este sfeșnicul pe care ai așezat lumina Cuvântului lui Dumnezeu. Pe măsură ce meditezi la el zi și noapte, nu există nici o circumstanță sau secret care să nu îți fie revelat în mod clar prin lumina Cuvântului [simple_tooltip content=’Fiindcă nu este nimic ascuns care să nu fie arătat; nici nu a fost nimic ținut în taină, decât ca să fie arătat pe față.’](Marcu 4:22)[/simple_tooltip]. Vei vedea pe unde mergi și nu te vei poticni astăzi dacă în inima ta strălucește puternic Cuvântul Său.