[simple_tooltip content=’1 Şi a fost că, pe când Îl îmbulzea mulţimea, ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu, El stătea lângă lacul Ghenezaret;

2 şi a văzut două corăbii lângă lac, iar pescarii ieşiseră din ele şi spălau plasele.

3 Şi, intrând într-una din corăbii, care era a lui Simon, l-a rugat s-o depărteze puţin de la mal; şi S-a aşezat şi, din corabie, învăţa mulţimile.

4 Iar când a încetat să vorbească, i-a zis lui Simon: „Depărteaz-o la adânc şi coborâţi-vă plasele pentru pescuire.”

5 Şi Simon, răspunzând, I-a spus: „Stăpâne, după ce toată noaptea ne-am trudit, nimic n-am prins; dar, la cuvântul Tău, voi coborî plasa.”

6 Şi, făcând ei aceasta, au prins o mare mulţime de peşti; şi li se rupeau plasele.

7 Şi au făcut semn tovarăşilor lor, celor care erau în cealaltă corabie, să vină şi să-i ajute; şi au venit şi au umplut amândouă corăbiile, încât se afundau.

8 Iar Simon Petru, văzând aceasta, a căzut la genunchii lui Isus, spunând: „Doamne, pleacă de la mine, pentru că sunt om păcătos.”

9 Pentru că îl cuprinsese uimirea, pe el şi pe toţi cei împreună cu el, din cauza pescuirii peştilor pe care o făcuseră;

10 şi, la fel, şi pe Iacov şi pe Ioan, fiii lui Zebedei, care erau părtaşi cu Simon. Şi Iisus i-a zis lui Simon: „Nu te teme; de acum vei fi pescar de oameni.”

11 Şi, după ce au tras corăbiile la mal, lăsând totul, L-au urmat.’]Luca 5:1-11[/simple_tooltip]

4„… coborâţi-vă plasele pentru pescuire… 5voi coborî plasa.” (Luca 5:4-5)

 

Iisus tocmai ce folosise barca lui Petru pentru a le predica oamenilor, și a vrut să-l binecuvânteze pentru aceasta. De asemenea, a vrut să-i arate lui Petru cum El ar putea să-i împlinească toate nevoile. Iisus i-a spus lui Petru să-și lase năvoadele pentru a prinde. În acel moment, toți peștii din lac au început să înoate spre barca lui Petru.

Din păcate, Petru nu putea să creadă promisiunea lui Iisus din cauza faptului că a pescuit toată noaptea și nu a prins nimic. Cu siguranță nu avea cum să aibă mai mult noroc acum. Iisus a fost un predicator minunat, dar ce știa El despre pescuit? Petru era expertul acolo. El a ascultat, dar nu a făcut exact ce i-a cerut Iisus să facă. Iisus i-a spus să-și arunce plasele, și Petru a aruncat doar o plasă. El a ascultat, dar nu se aștepta la prea multe.

Drept urmare, toți peștii pe care i-a trimis Iisus pentru a umple plasele au sărit în plasa lui Petru. Plasa nu a putut să cuprindă toți peștii și a început să se rupă. Aceasta a fost cea mai mare captură din viața lui Petru, dar ar fi putut fi și mai mare! Peștii se luptau de fapt să intre în plasa lui, dar  viziunea lui a fost prea mică.

Adesea ratăm o parte din aprovizionarea lui Dumnezeu, deoarece nu îmbrățișăm viziunea lui Dumnezeu pentru viața noastră. Văduva din [simple_tooltip content=’Şi a fost aşa: după ce au fost umplute vasele, ea a zis fiului său: „Mai adu-mi un vas.” Şi el i-a zis: „Nu mai este nici un vas.” Şi untdelemnul s-a oprit.’]2 Împărați 4:6[/simple_tooltip] ar fi putut avea mai mult ulei, dar nu a mai avut vase pentru a le umple. Iosia, regele Israelului, ar fi putut distruge complet inamicii, dar nu a fost suficient de agresiv [simple_tooltip content=’18 Şi a zis: „Ia săgeţi!” Şi a luat. Şi a zis împăratului lui Israel: „Loveşte în pământ.” Şi a lovit de trei ori şi s-a oprit.

19 Şi omul lui Dumnezeu s-a mâniat pe el şi a zis: „Trebuia să fi lovit de cinci sau şase ori: atunci i-ai fi bătut pe sirieni până i-ai fi nimicit, dar acum îi vei bate de trei ori pe sirieni.”’](2 Împărați 13:18-19)[/simple_tooltip]. În același fel, adesea limităm ceea ce Dumnezeu vrea să facă pentru noi, deoarece nu îmbrățișăm pe deplin tot ceea ce El ne promite în Cuvântul Său [simple_tooltip content=’Şi s-au întors din nou şi L-au ispitit pe Dumnezeu şi L-au întristat pe Sfântul lui Israel!’](Psalmul 78:41)[/simple_tooltip].

Ce ți-a spus El să faci? Fă din toată inima și fă-ți planuri pentru rezultate mari. Credința ta determină manifestarea aprovizionării lui Dumnezeu.