52şi mormintele s-au deschis şi multe trupuri ale sfinţilor care adormiseră au înviat; [simple_tooltip content=’51 Şi, iată, perdeaua templului s-a rupt în două, de sus până jos, şi pământul s-a cutremurat şi stâncile s-au despicat;

52 şi mormintele s-au deschis şi multe trupuri ale sfinţilor care adormiseră au înviat;

53 şi, ieşind din morminte, după învierea Lui, au intrat în sfânta cetate şi s-au arătat multora.’](Matei 27:51-53)[/simple_tooltip]

 

Doar Matei consemnează acest eveniment uimitor. Cutremurul, aparent, înlăturase pietrele de pe multe morminte din vecinătatea Ierusalimului, iar unii dintre sfinții îngropați acolo au înviat din morți. Chiar la moartea lui Iisus, o astfel de putere a fost eliberată, încât moartea și-a pierdut stăpânirea asupra captivilor săi.

După învierea lui Iisus, acești sfinți au ieșit din mormintele lor, au mers în Ierusalim și s-au arătat multor oameni [simple_tooltip content=’şi, ieşind din morminte, după învierea Lui, au intrat în sfânta cetate şi s-au arătat multora.’](v.53)[/simple_tooltip]. Putem doar ghici ce efect trebuie să aibă aceasta asupra oamenilor! Învierea lui Iisus plasează creștinismul într-o singură clasă. Mulți oameni au venit și au plecat mărturisind o oarecare revelație de la Dumnezeu, sau un nou mod de a se apropia de Dumnezeu, dar numai Iisus a cucerit moartea. Acest lucru Îl face unic și Îl ridică deasupra oricărui alt om care a trăit vreodată pe pământ.

Deoarece Iisus a cucerit moartea, frica și boldul morții au fost înlăturate de la noi. 1 Corinteni 15:55 spune: „O, moarte, unde este boldul tău? O mormânt, unde este victoria ta?” Cu toții trebuie să ne luăm rămas bun de la cei dragi, care trec din această viață în ceruri, și ne putem întrista pentru un timp, dar moartea și-a pierdut puterea asupra noastră și durerea noastră trece repede.

Necredincioșii nu au nici o speranță de a-i vedea din nou cei dragi, așa că se întristează profund și uneori nu încetează niciodată fie îndurerați. Sunteți diferiți pentru că aveți o mare speranță: certitudinea de a-i vedea din nou pe cei dragi și de a fi cu ei și cu Domnul nostru pentru eternitate.

Ori de câte ori începi să îți pierzi speranța într-o situație temporară, amintește-ți doar de acești sfinți „morți” care se plimbau prin Ierusalim. Îți va pune viața în perspectivă și îți va oferi o perspectivă nouă pentru astăzi.