Pentru că acela care mănâncă şi bea fără să distingă trupul Domnului, mănâncă și bea judecata împotriva lui însuși. De aceea mulţi dintre voi sunt slabi şi bolnavi şi destul de mulţi dorm. (1 Corinteni 11:29-30)

 

Te-ai întrebat vreodată de ce unii creştini sunt slabi, bolnavi şi mor tineri? Îi mulţumesc lui Dumnezeu că Duhul Sfânt ne dă cauza, dar şi soluţia în Corinteni 11:29-30, El ne spune în mod clar că singurul motiv pentru care unii creştini sunt slabi, bolnavi şi mor prematur este pentru că ei nu disting trupul Domnului atunci când iau parte la Sfânta Cină.

Mulţi credincioşi nu înţeleg faptul că pâinea matzo străpunsă, cu dungi şi uşor arsă, care reprezintă trupul Domnului, este pentru sănătatea şi vindecarea Lor. Când se împărtăşesc fără a distinge acest adevăr, ei se împărtăşesc într-un mod nevrednic. Reversul este şi el adevărat: dacă disting cu acurateţe trupul Domnului, atunci vor fi puternici şi sănătoşi şi vor trăi mult.

Din nefericire, biserica a interpretat greşit această învăţătură de-a lungul anilor şi a învăţat că dacă ai păcat în viaţa ta, eşti nevrednic şi nu poţi lua parte la Sfânta Cină, ca să nu devii slab şi bolnav şi chiar să mori! Am transformat o binecuvântare într-un blestem. Din această cauză, mulţi creştini se tem să vină la Masa Domnului şi, prin urmare, sunt jefuiţi de puterea dătătoare de sănătate a Sfintei Cine.

Prietene, nu există o persoană vrednică! Cei mai buni dintre noi încă greşim şi eşuăm. Aşadar, oamenii nevrednici sunt singurii oameni care iau parte la Cina Domnului. Pentru că Iisus însă a murit pentru oameni nevrednici, El ne-a calificat pe cei dintre noi care Îl luăm pe El ca neprihănire a noastră să luăm parte la toate beneficiile pentru care El a murit ca să ni le dea.

Aşadar, nu este vorba dacă eşti vrednic sau nu ca să te împărtășești, ci cum o faci. Vino la Masa Domnului cu îndrăzneală şi împărtășește-te, pentru că Iisus te-a calificat cu sângele Său preţios. Nu o trata ca pe un ritual, ci eliberează-ți credința pentru sănătate şi vindecare în timp ce distingi faptul că trupul lui Iisus a fost zdrobit pentru ca al tău să poată fi sănătos şi întreg astăzi. Când te împărtășești astfel, te împărtășești într-o manieră vrednică şi nu vei fi slab sau bolnăvicios şi nici nu vei muri prematur!

 

Pâinea cu dungi şi ușor arsă pentru Sfânta Cină, care reprezintă trupul
Domnului, este pentru sănătatea şi vindecarea noastră.

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince