9Şi au ajuns la locul despre care-i spusese Dumnezeu. Şi Avraam a zidit altarul acolo şi a aşezat lemnele; şi a legat pe Isaac, fiul său, şi l-a pus pe altar deasupra lemnelor. (Genesa 22:1-18)

 

În Luca 18:8, Iisus a spus: „Când vine Fiul omului, va găsi El credință pe pământ?” El caută credința în credincioși, iar credința noastră ar trebui să fie chiar mai mare decât cea a credincioșilor din Vechiul Testament, care nu au fost născuți din nou. Această relatare uimitoare despre Avraam, care l-a oferit pe fiul său Isaac lui Dumnezeu ca jertfă, a inspirat credință în mulți oameni de-a lungul timpului. Cu toate acestea, Avraam nu a fost singurul care a exprimat credință și credincioșie uimitoare. Acțiunile lui Isaac au fost și ele destul de extraordinare.

Cei mai mulți învățători biblici cred că Isaac avea aproximativ șaptesprezece ani în acel moment, ceea ce înseamnă că Avraam avea 117. Isaac probabil că l-ar fi putut domina pe Avraam. Cu siguranță că ar fi putut să-l depășească pe dragul său tată, dar i-a permis tatălui său să-l lege și să-l pună pe altar, știind bine că este jertfa tatălui său. Nu există nici un indiciu că Isaac a urlat după ajutor sau că a opus rezistat în vreun fel. Isaac avea încredere deplină în Dumnezeu, în tatăl său, sau în ambii.

Aceasta este o imagine perfectă a modului despre cum Dumnezeu L-a sacrificat pe Fiul Său Iisus pentru noi. A fost un act uimitor de dragoste pentru noi, din partea lui Dumnezeu, dar la fel de minunat a fost și ceea ce a făcut Iisus. Iisus ar fi putut chema legiuni de îngeri să-L elibereze, dar El nu a făcut-o (Matei 26:53). El S-a dat pe Sine însuși Tatălui Său la fel cum a făcut-o Isaac, chiar și până la moarte.

O asemenea dragoste și sacrificiu aveau un scop deosebit – de a răscumpăra și de a dezvălui marea dragoste a lui Dumnezeu pentru tine și sacrificiul iubitor al lui Iisus pentru tine. Acum, acest lucru este ceva în care poți avea credință! Astăzi poți să te uiți la Iisus, care S-a dat de bunăvoie și din dragoste pentru tine, și să te dăruiești de bună voie și din dragoste pentru El în tot ceea ce faci. Apoi, când El privește în jos pe pământ, El îți va găsi credința.