5Toma I-a spus: „Doamne, nu ştim unde Te duci şi cum putem şti calea?” [simple_tooltip content=’5 Toma I-a spus: „Doamne, nu ştim unde Te duci şi cum putem şti calea?”

6 Iisus i-a spus: „Eu sunt calea şi adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”’](Ioan 14:5-6)[/simple_tooltip]

 

Toma l-a cunoscut pe Iisus, dar pur și simplu el nu știa că Iisus este „calea.” Când i-a adresat această întrebare lui Iisus, Iisus nu i-a spus: „Eu sunt o cale, un adevăr și o viață care te va conduce către Tatăl din cer.” El afirmă a fi singura cale, singurul adevăr și singura viață. El a spus: „Nimeni nu vine la Tatăl, decât prin Mine.” (v. 6). Aceasta înseamnă că oricine afirmă că-L onorează pe Iisus, timp în care susține alte modalități de a ajunge la Dumnezeu, de a cunoaște adevărul sau de a avea viața veșnică în afară de Iisus singur, este înșelat și înșeală pe alții.

Afirmațiile lui Iisus despre El Însuși nu lasă loc de niciun alt mijloc de mântuire. Fie El este cine spune că este, fie este cel mai mare înșelător din toate timpurile. Declarațiile Sale despre El însuși nu lasă nici o altă alternativă. Prin urmare, celelalte religii care Îl recunosc pe Iisus și învățăturile Sale ca exemple minunate, dar nu cred că El este singurul mod prin care se atinge mântuirea, sunt false.

Iisus a spus că El este Adevărul, și Ioan a dezvăluit că El este Cuvântul viu [simple_tooltip content=’1 La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu…

14 Şi Cuvântul S-a făcut carne şi a locuit printre noi (şi noi am privit gloria Lui, glorie ca a Singurului de la Tatăl), plin de har şi de adevăr;’](Ioan 1:1,14)[/simple_tooltip]. Astăzi, oamenii pot cunoaște porțiuni din Biblie, dar nu își dau seama că toate cuvintele scrise în Carte sunt calea către victorie în fiecare domeniu al vieții lor. Ei vor striga către Dumnezeu, ca El să le vorbească în timp ce Biblia lor stă închisă pe noptiera lor. Dacă ar deschide-o doar, ar citi și ar primi Cuvântul în inimile lor, ar ști că Iisus este calea, adevărul și viața.

Cuvântul lui Dumnezeu este o carte spirituală scrisă de oameni, sub îndrumarea Duhului Sfânt. Nu a fost scris pentru capul nostru, ci partea cea mai interioară a inimilor noastre. Acesta este motivul pentru care unii oameni găsesc Biblia atât de greu de înțeles. Ei încearcă să o înțeleagă în mintea lor. Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să ne inspire inimile înainte ca acesta să ne lumineze mintea.

Astăzi, deschide-ți Biblia și citește-o ca și cum Domnul ar vorbi în cea mai adâncă parte a ta – pentru că El aceasta face.