24Pentru că am fost mântuiţi în speranţă; dar o speranţă care se vede nu este speranţă; pentru că ceea ce vede cineva, de ce să şi spere? [simple_tooltip content=’20 Deoarece creaţia a fost supusă deşertăciunii nu de bunăvoie, ci din cauza celui care a supus-o, în speranţa

21 că şi creaţia însăşi va fi eliberată de robia stricăciunii, pentru a se bucura de libertatea gloriei copiilor lui Dumnezeu.

22 Pentru că ştim că toată creaţia suspinăîmpreună şi este împreună în dureri de naştere până acum.

23 Şi nu numai atât, ci şi noi înşine, care avem cele dintâi roade ale Duhului, şi noi înşine suspinăm în sinea noastră, aşteptând înfierea, răscumpărarea trupului nostru.

24 Pentru că am fost mântuiţi în speranţă; dar o speranţă care se vede nu este speranţă; pentru că ceea ce vede cineva, de ce să şi spere?

25 Dar, dacă sperăm ceea ce nu vedem, aşteptăm cu răbdare.’](Romani 8:20-25)[/simple_tooltip]

Știai că prin ochii tăi recepționezi mai mult decât prin orice alt simț? Gândește-te doar cât de drastic s-ar schimba viața ta dacă nu ai putea să mai vezi. Prin aceasta este usor să înțelegi de ce ești atât de dependent de vederea fizică. Cu toate astea, sunt lucruri pe care nu le poți vedea.

În Împărăția lui Dumnezeu, speranța se încrede în lucrurile care nu au o evidență fizică. Speranța este o încredere confidentă în Dumnezeu, pentru rezultate care nu se pot vedea în natural. Cei care nu se pot elibera de simțurile lor, în special de vedere, nu vor putea niciodată să opereze în felul de speranță a lui Dumnezeu.

Cum să combatem ceea ce ochii fizici ne arată? Dacă circumstanțele sunt în contradictoriu cu ceea ce Dumnezeu vrea ca noi să avem, cum învingem negativismul? Răspunsul este : Cuvântul lui Dumnezeu. Prin meditare și actionare pe baza Cuvântului lui Dumnezeu, câștigăm vedere spirituală și putem vedea mult mai clar cu ochii spirituali. Avem simțuri spirituale. Aceasta este ceea ce Iisus a vrut să spună când a zis: „cine are urechi de auzit, să audă” (Matei 11:15). Avem urechi și ochi spirituali care ne permit să atingem lucruri care ne sunt ascunse în simțurile naturale.

Dacă nu ai început să îți folosești simțurile spirituale, începe de astăzi. Uite un pont: Nu poți vedea cu ochii fizici dacă sunt închiși; tot așa, nu poți vedea cu ochii spirituali dacă nu sunt deschiși la Duhul Sfânt și la Cuvânt. Dacă nu vezi lumea prin împărtășirea Cuvântului lui Dumnezeu făcută de Duhul Sfânt, tu ești orb din punct de vedere spiritual – și tu nu vrei să fii orb în duhul tău! Deschide-ți ochii spirituali prin deschiderea inimii către Cuvântul lui Dumnezeu, iar atunci speranța se va manifesta.