Matei 14:13-21; Marcu 6:30-44; Luca 9:10-17; Ioan 6:1-14

Iar El le-a spus: „Veniţi voi înşivă la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă un timp.” Fiindcă erau mulţi venind şi plecând şi nu aveau timp nici să mănânce. (Marcu 6:31)

 

Iisus de multe ori S-a despărțit de ceilalți ca să poată petrece timp cu Tatăl. Aici, Îl vedem pe Iisus cum îi cheamă pe ucenicii Săi pentru a se odihni și a se relaxa. Mulți creștini zeloși și-au neglijat nevoile propriilor trupuri, și și-au întrerupt brusc slujirea din cauza morții sau a unei boli grave. La fel, mulți nu au reușit să își facă timp să stea liniștiți și să-L cunoască pe Dumnezeu [simple_tooltip content=’Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu voi fi înălţat printre naţiuni, voi fi înălţat pe pământ.’](Psalm 46:10)[/simple_tooltip]. Acest lucru va reduce, de asemenea, slujirea ta prin ne-eficiență. Una dintre cele mai letale arme ale Satanei împotriva celor implicați în slujire este ocuparea timpului. Trebuie să  echilibram timpul în care îi slujim pe ceilalți cu timpul nostru în care suntem slujiți de Tatăl nostru. Dacă diavolul nu te poate împiedica ”să arzi” pentru Dumnezeu, atunci va încerca să îți dea foc.

Motivul pentru care Iisus și ucenicii Săi au mers în acest loc îndepărtat a fost să se îndepărteze de mulțime și să se odihnească. Odihna nu a fost opțională, ci mai degrabă o necesitate. Iisus și ucenicii Săi își luau o vacanță necesară. Cu toate acestea, mulțimea i-a urmat și vacanța lor s-a încheiat chiar înainte de a începe. Cu siguranță, au fost la fel de dezamăgiți ca și cum tu sau eu aș fi fost, dar în loc să se enerveze sau să se înverșuneze, Iisus a fost mișcat de compasiune și le-a slujit.

Mai târziu seara, Iisus a urcat pe un munte și S-a rugat până la al patrulea ceas (de la 3 la 6 dimineața). Domnul intenționează ca noi să avem grijă de trupurile noastre, așa cum se poate observa prin acțiunile Sale de a-i lua pe ucenicii Săi deoparte pentru a se odihni; dar vedem și cum a acordat prioritate duhului Său și a rămas toată noaptea rugându-Se și obținând odihna spirituală de care avea nevoie.

Astăzi, urmează exemplul lui Iisus. Obține odihna fizică de care ai nevoie și respectă nevoile trupului tău, dar fă-ți ca o primă prioritate timpul petrecut singur cu Dumnezeu.