36Dar vă spun că de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor rosti oamenii, vor da socoteală în ziua judecăţii. [simple_tooltip content=’31 De aceea vă spun: „Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului nu va fi iertată oamenilor.
32 Şi oricui va rosti un cuvânt împotriva Fiului Omului, i se va ierta; dar oricui va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta nici în veacul acesta, nici în cel viitor.
33 Ori faceţi pomul bun şi rodul lui bun, ori faceţi pomul rău şi rodul lui rău; pentru că după rod se cunoaşte pomul.
34 Pui de năpârci, cum puteţi voi să vorbiţi cele bune, fiind răi? Pentru că din prisosul inimii vorbeşte gura.
35 Omul bun scoate cele bune din comoara bună; şi omul rău scoate cele rele din comoara rea.
36 Dar vă spun că de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor rosti oamenii, vor da socoteală în ziua judecăţii.
37 Pentru că din cuvintele tale vei fi îndreptăţit şi din cuvintele tale vei fi condamnat.”’](Matei 12:31-37)[/simple_tooltip]

 

Soția mea și cu mine încercam să dormim într-o cameră de hotel din Denver, când un cuplu a intrat în camera de lângă noi. Pereții erau atât de subțiri, încât i-ai fi putut auzi vorbind și prin limbajul semnelor! Soția se văita și își făcea soțul în toate felurile pe care ți-le puteai imagina. El rareori spunea ceva. Nu îl lăsa. Aceasta a continuat aproape o oră, până când au adormit. Când s-au trezit dimineața, ea a luat-o de unde a rămas cu o seară înainte. Primele cuvinte din gura ei au fost otravă. Aceasta a continuat până când bărbatul a ieșit din cameră.

Nu m-am putut abține. Am bătut la ușa lor, și femeia mi-a deschis. I-am spus că nu am vrut să ascult, dar că a fost inevitabil. Auzisem fiecare cuvânt pe care l-a spus. I-am spus că m-am rugat pentru ea și am vrut doar ca ea să știe că Iisus o iubește și că o poate elibera de mânia ei. A început să plângă și mi-a spus că era deja creștină. Nu știa de ce a acționat în acest fel. Mi-a spus că are nevoie de ajutor.

Trebuia să plec pentru că apăream la un program de televiziune, dar i-am spus să vizioneze emisiunea că voi vorbi despre cum să depășim conflictele. În timpul emisiunii, i-am spus povestea fără să-i folosesc numele și am explicat cum poți opri ura. Nu am auzit niciodată de ea, dar de multe ori m-am întrebat ce s-a întâmplat. Un lucru este sigur: acea femeie a aflat că vorbele ei nu erau atât de private pe cât credea.

Imaginează-ți cum va fi în ziua judecății, când va trebui să fie contabilizat fiecare cuvânt nefolositor. Este în avantajul tău să ai grijă la cuvintele tale astăzi, știind că într-o zi vor fi făcute cunoscute. Din moment ce trebuie să-ți mănânci cuvintele, ai putea la fel de bine să le faci dulci.