24Când Pilat a văzut că nu poate fi de niciun folos, ci mai degrabă s-a făcut tumult, a luat apă și șia spălat mâinile înaintea mulțimii, spunând: „Sunt nevinovat de sângele acestui om drept. Vă privește!” [simple_tooltip content=’19 Pe când el era așezat pe scaunul de judecată, soția sa a trimis la el, spunând: „Să nu ai nimic a face cu acel om drept; fiindcă azi am suferit multe în vis din cauza Lui.”

20 Dar preoții de seamă și bătrânii au convins mulțimile ca să îl ceară pe Baraba, iar pe Iisus să Îl nimicească.

21 Guvernatorul a răspuns și le-a zis: „Pe care dintre cei doi voiți să vi-l eliberez?” Iar ei spuneau: „Pe Baraba.”

22 Pilat le-a spus: „Atunci ce să fac cu Iisus, care este numit hristos?” Iar ei toți i-au spus: „Să fie crucificat.”

23 Iar guvernatorul a spus: „De ce, ce rău a făcut?” Dar ei strigau și mai tare, spunând: „Să fie crucificat.”

24 Când Pilat a văzut că nu poate fi de niciun folos, ci mai degrabă s-a făcut tumult, a luat apă și și-a spălat mâinile înaintea mulțimii, spunând: „Sunt nevinovat de sângele acestui om drept. Vă privește!”’](Matei 27:19-24)[/simple_tooltip]

 

Când Pilat și-a spălat mâinile, el îndeplinea un obicei simbolic al zilei care-i declara nevinovăția în situația respectivă, dar îndeplinea și un ritual prescris în legea evreiască [simple_tooltip content=’6 Și toți bătrânii cetății aceleia, care este lângă cel ucis, să își spele mâinile deasupra vițelei decapitate în vale,

7 Și să răspundă și să zică: Mâinile noastre nu au vărsat acest sânge, nici ochii noștri nu au văzut.’](Deuteronom 21:6-7[/simple_tooltip]; [simple_tooltip content=’Îmi voi spăla mâinile în nevinovăție, astfel voi înconjura altarul tău, DOAMNE,’]Psalm 26:6)[/simple_tooltip]. Matei este singurul scriitor care a consemnat că Pilat s-a spălat pe mâini de orice vinovăție asupra morții lui Iisus. El a fost, de asemenea, singurul scriitor care a consemnat că soția lui Pilat a venit la el cu detaliile unui vis pe care l-a avut despre Iisus. Ea l-a rugat să nu aibă nimic de-a face cu El. Înregistrările seculare înregistrează numele său ca fiind Claudia, iar ea a fost singura persoană care a vorbit pentru Iisus în timpul procesului Său.

Visul Claudiei a venit de la Dumnezeu, din moment ce Claudia ar fi trebuit să viseze înainte de a ști că Iisus a fost adus în fața lui Pilat. Nu numai că Domnul i-a oferit o mărturie în inima lui Pilat despre nevinovăția lui Iisus, dar i-a transmis și soției lui Pilat un mesaj foarte clar prin acest vis. Pilat nu era nevinovat în această problemă. Împreună, aceste cazuri subliniază că Pilat nu L-a condamnat în mod nevinovat pe Iisus la moarte. Pilat va încerca să spele sângele lui Iisus de pe mâinile sale de-a lungul veșniciei.

Dacă Dumnezeu a fost credincios pentru a le arăta lui Pilat și soției sale, doi necredincioși, adevărul în această situație, poți fi sigur că El îți va dezvălui – copilul Său prețios – adevărul despre orice situație cu care te confrunți astăzi. Tot ce trebuie să faci este să ceri și El îți va da înțelepciunea de care ai nevoie [simple_tooltip content=’Dar dacă unuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, să o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu generozitate și nu reproșează, și îi va fi dată.’](Iacov 1:5)[/simple_tooltip].