29Şi le-a spus: „Acest fel de demoni nu poate ieşi prin nimic, decât prin rugăciune şi post.” [simple_tooltip content=’28 Şi, când a intrat în casă, ucenicii Săi L-au întrebat deoparte: „Noi de ce n-am putut să-l scoatem?”

29 Şi le-a spus: „Acest fel de demoni nu poate ieşi prin nimic, decât prin rugăciune şi post.”’](Marcu 9:28-29)[/simple_tooltip]

 

Rugăciunea și postul nu alungă demonii. Dacă numele lui Iisus și credința în numele Lui nu vor face treaba, atunci postul și rugăciunea nu o vor face nici ele. Iisus spune că postul și rugăciunea sunt singurele modalități de a alunga acest tip de necredință.

Necredința, care se datorează ignoranței, poate fi eliminată prin primirea adevărului Cuvântului lui Dumnezeu (Romani 10:17; 2 Petru 1:4). Cu toate acestea, necredința care i-a împiedicat pe ucenici în acestă situație a fost un tip natural de necredință. Au fost învățați toată viața să creadă ceea ce le-au spus cele cinci simțuri ale lor. Au fost pur și simplu dominați mai mult de aceste mijloace naturale decât de Cuvântul lui Dumnezeu. Singura modalitate de a depăși necredința, care vine prin simțurile noastre, este de a nega simțurile prin rugăciune și post.

Postul obține multe lucruri. Unul dintre cele mai mari beneficii ale postului este faptul că prin negarea poftelor cărnii, duhul uman dobândește ascendență. Postul a fost folosit întotdeauna ca o modalitate de a-L căuta pe Dumnezeu în detrimentul a orice altceva. Nu alungă demoni, ci mai degrabă alungă necredința. Postul este benefic în toate aspectele vieții creștine.

Adevărata virtute a unui post este în a te smeri printr-o negare de sine (Psalmul 35:13; 69:10), iar aceasta poate fi realizată și prin alte modalități decât abstinența totală. Posturile parțiale pot fi benefice, la fel ca și posturile de timpul tău și plăcerea ta. Cu toate acestea, pentru că pofta de mâncare este unul dintre cele mai puternice impulsuri, postul de la mâncare pare să facă treaba cel mai rapid.

Dacă nu ai postit niciodată, roagă-te să faci aceasta. Cere-I Domnului să-ți arate de la ce ar trebui să postești, cât timp ar trebui să postești și din ce motiv. Postul ar trebui să fie o parte importantă a căutării lui Dumnezeu în viața ta.