9Deoarece cunoaşteţi harul Domnului nostru Iisus Hristos, că El, bogat fiind, S-a făcut sărac pentru voi, ca, prin sărăcia Lui, voi să fiţi îmbogăţiţi. [simple_tooltip content=’1 Dar vă facem cunoscut, fraţilor, harul lui Dumnezeu, cel dat în adunările Macedoniei:

2 că, în mare încercare de necaz, belşugul bucuriei lor şi sărăcia lor lucie au prisosit spre bogăţia dărniciei lor.

3 Pentru că eu mărturisesc că, de bunăvoia lor, după putere şi peste putere,

4 ne-au cerut cu multă stăruinţă harul şi comuniunea slujbei pentru sfinţi.

5 Şi nu după cum am sperat noi, ci întâi s-au dat pe ei înşişi Domnului şi nouă, prin voia lui Dumnezeu,

6 încât noi l-am îndemnat pe Tit ca, după cum a început mai înainte, aşa să şi desăvârşească între voi şi harul acesta.

7 Dar, după cum prisosiţi în orice, în credinţă şi în cuvânt şi în cunoştinţă şi în orice sârguinţă şi în dragostea voastră către noi, să prisosiţi şi în acest har.

8 Nu ca poruncă vorbesc, ci pentru sârguinţa altora, încercând şi sinceritatea dragostei voastre.

9 Deoarece cunoaşteţi harul Domnului nostru Iisus Hristos, că El, bogat fiind, S-a făcut sărac pentru voi, ca, prin sărăcia Lui, voi să fiţi îmbogăţiţi.

10 Şi îmi dau o părere în aceasta; pentru că aceasta vă este de folos vouă, care, încă de acum un an, aţi început nu numai să faceţi, ci să şi voiţi.

11 Dar acum împliniţi şi fapta; ca, aşa după cum a fost bunăvoinţa de a vrea, aşa să fie şi de a împlini din ceea ce aveţi.

12 Pentru că, dacă este bunăvoinţă, este bine primit, potrivit cu ce are cineva, nu potrivit cu ce nu are.

13 Iar aceasta, nu ca să fie uşurare pentru alţii şi apăsare pentru voi,

14 ci potrivire: în timpul de acum, belşugul vostru să fie pentru lipsa lor, pentru ca şi belşugul lor să fie pentru lipsa voastră, încât să fie potrivire,

15 după cum este scris: „Cine a strâns mult n-a avut de prisos şi cine a strâns puţin n-a dus lipsă.”’](2 Corinteni 8:1-15)[/simple_tooltip]

 

Acest verset nu ar putea fi mai clar. Este o parte din ispășirea lui Hristos ca noi să fim bogați financiar. Cu toate acestea, mulți creștini persistă în credința lor că Dumnezeu este încântat ca ai Lui copii să fie blocați în sărăcie. Modul în care mulți oameni s-au învârtit în jurul adevărului evident al acestui verset este de a spune că Iisus a venit să ne facă bogați spiritual, nu material. Dar întregul context al acestui verset se referă la bani. Iisus a murit de a obține prosperitate financiară pentru noi. El nu ne-ar face mai săraci, așa cum nici nu ne-ar face să păcătuim. El a murit pentru a ne elibera de păcat și sărăcie. Trebuie să avem aceeași atitudine față de sărăcie așa cum o avem față de păcat.

Nu există nici o îndoială că mulți oameni au învățat lecții ca urmare a păcatelor lor. Oamenii au fost distruși și au ajuns la capătul puterilor din cauza neascultării lor. Dar aceasta înseamnă că Domnul i-a condus spre păcat? Oare Dumnezeu a dorit ca ei să comită adulter ca să poată descoperi valoarea partenerului pe care El i le-a dat? Cu siguranta nu! În același fel, oamenii pot învăța lucruri prin sărăcie. Ei pot afla valoarea lucrurilor pe care banii nu le pot cumpăra. Dar sărăcia în sine este un criminal. Ar trebui să căutăm să biruim sărăcia în același mod în care căutăm să biruim păcatul.

Dumnezeu a pus sărăcia în aceeași categorie cu păcatul și te-a răscumpărat din ea. Acum ar trebui să fii de acord cu El. Dacă nu ai făcut-o deja, astăzi începe să profiți de prosperitatea pe care El a oferit-o prin ispășirea lui Hristos. Eliberează-ți credința în declarația Sa că Iisus a devenit sărac, astfel încât tu să poți fi bogat din toate punctele de vedere.