Preaiubitule, mai presus de toate doresc ca tu să prosperi și să fii sănătos, așa cum prosperă sufletul tău. (3 Ioan 2)

 

Iisus Și-a dat viața pentru a ne elibera din acest veac rău de acum [simple_tooltip content=’Care s-a dat pe Sine Însuși pentru păcatele noastre, ca să ne elibereze din această lume rea, conform voii lui Dumnezeu și Tatălui nostru;’](Galateni 1:4)[/simple_tooltip] și pentru a ne oferi o viață abundentă [simple_tooltip content=’Hoțul nu vine decât pentru a fura și a ucide și a nimici. Eu am venit ca ele să aibă viață și să o aibă din abundență.’](Ioan 10:10)[/simple_tooltip]. Umblând îndeaproape cu Iisus și fiind inspirat de Duhul Sfânt, Ioan a scris că mai mult decât orice altceva, și- a dorit ca toți credincioșii să fie sănătoși și productivi. Pentru aceasta a murit Iisus. El a spus că acest lucru se va întâmpla pe măsură ce sufletele noastre prosperă, iar sufletele noastre prosperă pe măsură ce trăim în adevărul Lui.

Iisus a spus că dacă L-am văzut pe El, L-am văzut pe Tatăl. El și Tatăl erau de acord în toate și erau Una. Prin urmare, este rezonabil să luăm în considerare că oricine ne-a iubit suficient încât să-Și jertfească Fiul pentru a ne cumpăra libertatea, ar face orice pentru bunăstarea noastră [simple_tooltip content=’El care nu a cruțat pe propriul Său Fiu, ci L-a predat pentru noi toți, cum nu ne va dărui de asemenea toate lucrurile cu El?’](Romani 8:32)[/simple_tooltip]. Cu toate acestea, astăzi mulți oameni cred că Dumnezeu este încântat de (sau este indiferent la) sărăcia și boala noastră.

Cuvântul lui Dumnezeu arată clar că sufletul tău și restul vieții tale vor prospera pe măsură ce îți deschizi inima către dragostea și provizia Domnului în fiecare domeniu al vieții tale – spiritual, emoțional, mental, social și fizic. Necredința acestui adevăr i-a determinat pe mulți alții să-L vadă pe Dumnezeu ca fiind important doar pentru nevoile lor eterne. Cu toate acestea, Cuvântul învață clar că marea ta mântuire include mult mai multe!

Pe măsură ce crezi, experimentezi și propovăduiești o Evanghelie deplină, vei vedea realitatea și puterea lui Dumnezeu care se manifestă aici și acum. Nu ar trebui să respingi ceea ce Iisus ți-a oferit prin moartea Sa, din niciun motiv. El este glorificat atunci când Îl lași să te facă prosper. [simple_tooltip content=’Să se veselească și să strige de bucurie cei ce se desfată în cauza Mea dreaptă; da, să spună ei continuu: DOMNUL să fie preamărit, El care are plăcere în prosperitatea servitorului Său.’](Psalm 35:27)[/simple_tooltip]

Astăzi oferă-I lui Iisus plăcere mergând într-un cu totul alt nivel de prosperitate.