Şi, din cauză că se va înmulţi nelegiuirea, dragostea celor mai mulţi se va răci. (Matei 24:12)

 

Singurul motiv pentru care nelegiuirea abundentă ar face ca dragostea cuiva pentru Domnul să se răcească ar fi ca ei să nu fie separați de acea nelegiuire. Lot era un om neprihănit, al cărui suflet era constrariat din zi în zi, auzind și văzând faptele nelegiuite ale celor nedrepți [simple_tooltip content='(pentru că acel om drept, locuind printre ei, prin vedere şi auzire, îşi chinuia zi după zi sufletul drept, cu faptele lor fără de lege);’](2 Petru 2:8)[/simple_tooltip].

Trebuie să ne confruntăm cu sistemul lumii și cu cei care sunt în ea, dar trebuie să fim precauți și să păstrăm distanța corespunzătoare. Ar trebui să evităm relațiile cu cei care ne influențează negativ mai mult decât îi influențăm noi pe ei pozitiv. Căsătoria este un loc în care acest principiu este adevărat. Nu există în viață o uniune mai strânsă precum relația căsătoriei. Un credincios care se căsătorește cu un necredincios încalcă scriptura într-un mod direct și se joacă cu dezastrul [simple_tooltip content=’Nu vă înjugaţi nepotrivit cu cei necredincioşi; pentru că ce legătură este între dreptate şi fărădelege sau ce comuniune are lumina cu întunericul?’](2 Corinteni 6:14)[/simple_tooltip]. Domnul ar trebui să fie cea mai importantă persoană din viața noastră. Cum am putea deveni una cu o persoană care nu-L iubește pe Domnul nostru?

Este nebunesc să te gândești că, după căsătorie, un soț necredincios Îl va accepta pe Domnul. Deși se întâmplă, nu poate fi garantat. De fapt, statisticile sunt copleșitoare când vine vorba de acest lucru. Cu toate acestea, dacă te afli în această situație și crezi în Dumnezeu pentru ca soțul tău să fie salvat, tu trebuie să ai sprijinul altor credincioși din biserica ta, astfel încât să poți sta puternic și să crești tu însușii în Domnul. Nu-i poți permite soțului tău necredincios să te împiedice să crești spiritual. Nu va beneficia nimeni de declinul tău doar pentru a-i face pe plac partenerului tău!

Să fii înjugat împreună cu un necredincios pur și simplu nu funcționează. Credincioșii și necredincioșii sunt la fel de diferiți ca neprihănirea și nedreptatea, lumina și întunericul, și Iisus și diavolul. Unul are credință, iar celălalt nu are. Sper că ai evitat acest lucru dacă ești deja căsătorit. Dacă nu ești căsătorit, decide astăzi că nu vei cădea în această înșelăciune.