În ziua aceea au venit la El nişte Saduchei, care zic că nu există înviere; şi L-au întrebat. (Matei 22:23)

 

Învierea este o temă majoră a învățăturii Noului Testament. Dintre cele treisprezece predici din cartea Faptelor, unsprezece subliniază sau implică învierea. Pentru a înțelege puterea învierii, mai întâi trebuie să înțelegem cum ne-a făcut Dumnezeu. Suntem alcătuiți din trei părți – duh, suflet și trup [simple_tooltip content=’Iar Însuşi Dumnezeul păcii să vă sfinţească deplin: şi întreg duhul vostru şi sufletul şi trupul să fie păstrate fără vină la venirea Domnului nostru Isus Hristos.’](1 Tesaloniceni 5:23)[/simple_tooltip]. O ființă umană căzută este moartă spiritual (separată de Dumnezeu), iar sufletul ei este întunecat de păcat. Un credincios născut din nou este viu spiritual (reunit cu Dumnezeu), iar sufletul lor este transformat prin lumina Cuvântului lui Dumnezeu. Duhul și sufletul sunt nemuritoare, astfel credinciosul va muri fizic și duhul/sufletul lor vor merge la cer; în timp ce necredinciosul va muri fizic și va merge în iad.

Trupurile atât ale credinciosului, cât și ale necredinciosului sunt muritoare. La moarte, corpul fiecărei persoane trece prin procesul de descompunere și revine la elementele sale originale. La înviere, toate sufletele/duhurile plecate vor fi chemate fie din rai sau iad. Dumnezeu va ridica supranatural, reasambla și uni elementele materiale ale corpului lor cu duhul/sufletul lor. Astfel, vor fi complet reconstituiți de Dumnezeu – spirit, suflet și trup. Toți vor fi înviați, unii la viața veșnică cu Dumnezeu în ceruri, iar alții la blestemul în iazul de foc.

Speranța credinciosului este învierea la viața veșnică cu Dumnezeu. Corpul lor natural, pământesc, corupt, va fi ridicat și transformat într-un corp ceresc, glorios, nemuritor. Aceasta este completarea a tot ce ne-a fost câștigat de sângele lui Iisus. Transformarea de la această condiție fizică la trupurile noastre glorificate va fi o diferență uriașă, dar puterea lui Dumnezeu o poate realiza cu ușurință.

Dacă Domnul poate face minunea învierii, atunci cu siguranță El îți poate vindeca trupul și te poate elibera de alte robii. În timp ce te rogi pentru minunea ta astăzi, lasă speranța învierii să-ți construiască credința.