6Imediat ce le-a spus Iisus: „Eu sunt,” s-au dat înapoi și au căzut la pământ. [simple_tooltip content=’5 Ei i-au răspuns: „Pe Iisus din Nazaret.” Iisus le-a spus: „Eu sunt.” Și Iuda de asemenea, care L-a trădat, stătea în picioare cu ei.

6 Imediat ce le-a spus Iisus: „Eu sunt,” s-au dat înapoi și au căzut la pământ.

7 Atunci i-a întrebat din nou: „Pe cine căutați?” Iar ei au spus: „Pe Iisus din Nazaret.”

8 Iisus a răspuns: „V-am zis că Eu sunt; de aceea dacă pe Mine Mă căutați, lăsați pe aceștia să meargă;”

9 Ca să se împlinească cuvântul pe care Îl spusese: „Dintre aceia pe care Mi I-ai dat nu am pierdut pe niciunul.”’](Ioan 18:5-9)[/simple_tooltip]

 

Este evident că puterea lui Dumnezeu a făcut ca toți acești oameni să cadă pe spate la pământ, dar de ce s-a întâmplat atunci când a spus, „Eu sunt”?

Fiecare evreu știa că atunci când Moise L-a întrebat pe Dumnezeu cine este, Dumnezeu a spus „Eu sunt” [simple_tooltip content=’Și Dumnezeu i-a spus lui Moise: „EU SUNT CEL CE SUNT.” Și a spus: „Astfel să spui copiilor lui Israel: ‘EU SUNT m-a trimis la voi.’”’](Exod 3:14)[/simple_tooltip]. Știau că acesta era numele lui Dumnezeu. Tot ce a făcut Iisus a fost să declare cine este El, și a eliberat puterea gloriei Sale. Nu este de mirare că a făcut ca toți bărbații să cadă la pământ!

În momentele în care El a fost arestat, Iisus a vindecat în mod miraculos urechea paznicului (după ce Petru a tăiat-o) și apoi i-a pus pe toți la pământ cu sunetul numelui Său. De ce a făcut El aceste lucruri? Acest lucru ilustrează grafic modul în care El S-ar fi putut apăra cu ușurință împotriva armatei de orice dimensiune care ar veni să-I ia viața. El demonstra ceea ce spusese în Ioan 10:18, că nimeni nu-I ia viața; El o oferă de bunăvoie.

Poți fi în totalitate asigurat în cunoașterea faptului că ești în Hristos, El este în tine, iar numele lui Iisus ți-a fost dat pentru ca tu să-L folosești cu aceeași putere și autoritate pe care Iisus a folosit-o în ziua în care au venit să-L aresteze. Astăzi poți merge în puterea Lui.