25El a răspuns deci: „Dacă este păcătos, nu ştiu; eu una ştiu: că, orb fiind, acum văd.” (Ioan 9:1-28)

 

În Vietnam am susținut un studiu biblic cu aproximativ șapte sau opt bărbați. Totul mergea bine până când a apărut un bărbat care pretindea a fi un ateu. A fost un intelectual ieșit din universitatea Princeton care m-a sfâșiat. El m-a făcut să par un prost pentru că credeam în Dumnezeu. Întregul grup a plecat cu el în timp ce râdeau de mine.

Treizeci de minute mai târziu, încă stăteam acolo întrebându-mă ce aș fi putut face altfel, când același ateu a intrat din nou în capelă și s-a așezat. M-am rugat și I-am cerut Domnului să-mi ofere o altă șansă. Spre uimirea mea, a venit spre mine și mi-a dat șocul vieții mele. Mi-a spus că vrea ceea ce eu am. Nu-mi venea să cred!

Am spus: „M-ai contrazis. M-ai făcut să par un prost, și totuși vrei ceea ce eu am?” El a explicat că toată viața sa s-a bazat pe un argument. Dacă cineva l-ar fi contrazis în felul în care el a făcut-o, s-ar fi omorât. A văzut că am ceva mai puternic decât un argument. Am avut credința care a provenit dintr-o experiență personală cu Dumnezeu. Voia și el asta.

În acea zi am învățat direct de la sursă că o persoană cu experiență nu este niciodată la mila unui om cu un argument. Orbul pe care Iisus l-a vindecat nu a avut nici o pregătire teologică, totuși experiența sa cu Iisus i-a oferit o mai bună înțelegere despre Dumnezeu decât fariseii. El nu știa totul, dar nu putea fi convins spre altceva despre ceea ce știa, iar încredințarea lui i-a condamnat pe toți teologii prezenți.

Dacă ai experimentat dragostea lui Dumnezeu, ești un expert. Indiferent de argumentele pe care le pot oferi alții, relația ta cu Iisus este un martor mai puternic. Fii îndrăzneț astăzi și arată-le altora calea.