Şi El i-a spus: „Vino!” Şi Petru, coborând din corabie, umbla pe ape, ca să vină la Iisus. (Matei 14:29)

 

Un singur cuvânt, „Vino,” a fost rostit de Cel care a făcut toate lucrurile [simple_tooltip content=’Toate au fost făcute prin El, şi fără El n-a fost făcut nimic din ce a fost făcut.’](Ioan 1:3)[/simple_tooltip], iar acel cuvânt avea la fel de multă putere în el ca și cuvintele rostite la creație. Petru a umblat peste acele valuri prin puterea unui singur cuvânt de la Domnul. La fel, orice cuvânt rostit de Dumnezeu către noi poartă în sine ungerea și puterea necesară de a împlini acel cuvânt dacă îl vom elibera, crezându-l și acționând în El.

Trebuie să cunoaștem nu numai puterea lui Dumnezeu, dar măreția puterii lui Dumnezeu și apoi măreția excesivă a puterii lui Dumnezeu [simple_tooltip content=’şi ce este nemărginita mărime a puterii Lui faţă de noi, care credem, după lucrarea puterii tăriei Lui,’](Efeseni 1:19)[/simple_tooltip]. Această măreție excesivă a puterii lui Dumnezeu este față de noi. Lucrul acesta înseamnă că ea este pentru noi și pentru beneficiul nostru. Unii oameni pot vedea puterea lui Dumnezeu, dar foarte puțini au revelația că este pentru noi și la dispoziția noastră. Nu ne ajută cu nimic să credem că Dumnezeu are putere, dacă nu credem că va funcționa pentru noi. Puterea nespus de mare a lui Dumnezeu este lucrătoare doar pentru cei care cred. Trebuie să credem că primim, căci dacă ne îndoim, ne descurcăm fără.

În ciuda tuturor criticilor pe care le-a putut primi Petru, el a mers pe apă. Deși alți unsprezece ucenici din barcă i-au văzut pe Iisus și pe Petru mergând pe apă, ei nu au participat. Unul dintre pașii importanți în a primi o minune de la Dumnezeu este să ieși din zona de securitate a resurselor tale naturale (ieși din barca ta) și să te pui în poziția în care trebuie să existe un miracol de la Dumnezeu care să te țină.

Dumnezeu nu este un părtinitor al oamenilor [simple_tooltip content=’Deoarece la Dumnezeu nu este părtinire.’](Romani 2:11)[/simple_tooltip]. Oricare dintre ucenici ar fi putut merge pe apă, dacă ar fi cerut și ar fi coborât din barcă. Te ascunzi într-o barcă, temându-te să cobori și să mergi în măreția excesivă a puterii lui Dumnezeu, puterea care este pentru tine? Astăzi este ziua ta de a face acel pas al credinței și să ai încredere în El pentru minunile de care ai nevoie.