7Iar când vă rugați, nu folosiți repetiții deșarte, ca păgânii; fiindcă ei gândesc că pentru multa lor vorbire vor fi ascultați. [simple_tooltip content=’5 Și când te rogi, să nu fii ca fățarnicii, pentru că lor le place să se roage stând în picioare în sinagogi și la colțurile străzilor, ca să poată fi văzuți de oameni. Adevărat vă spun: Ei își au răsplata lor.

6 Dar tu, când te rogi, intră în cămăruța ta și după ce ai închis ușa ta, roagă-te Tatălui tău care este în taină; și Tatăl tău care vede în taină, îți va răsplăti pe față.

7 Iar când vă rugați, nu folosiți repetiții deșarte, ca păgânii; fiindcă ei gândesc că pentru multa lor vorbire vor fi ascultați.

8 De aceea nu vă asemănați cu ei; fiindcă Tatăl vostru știe de care lucruri aveți nevoie, mai înainte ca să I le cereți voi.’](Matei 6:5-8)[/simple_tooltip]

 

Unele dintre cele mai eficiente rugăciuni sunt cele mai scurte rugăciuni. Iisus a spus: „Pace, fii liniștit,” și vântul și valurile au încetat [simple_tooltip content=’Și S-a ridicat și a mustrat vântul și a spus mării: „Taci, liniștește-te!” Și vântul a încetat și s-a făcut o mare liniște.’](Marcu 4:39)[/simple_tooltip]. El a spus: „Lazăre, vino afară,” și Lazăr s-a întors din morți [simple_tooltip content=’43 Și, spunând acestea, a strigat cu voce tare: „Lazăre, vino afară.”

44 Și mortul a ieșit cu mâinile și picioarele legate cu fâșii de pânză, și fața îi era înfășurată cu un ștergar. Iisus le-a spus: „Dezlegați-l și lăsați-l să meargă.”’](Ioan 11:43-44)[/simple_tooltip]. Pe de altă parte, astăzi în multe biserici și întâlniri de rugăciune, se pune un accent nou pe cantitatea de rugăciune în locul calității rugăciunii. Iisus nu a susținut niciodată rugăciuni lungi și există doar câteva cazuri în care El S-a rugat rugăciuni lungi. Aceasta nu înseamnă că părtășia cu Dumnezeu nu este importantă. Cu siguranță este, dar rugăciunea formală este doar o parte a comuniunii noastre cu El.

De multe ori, Îl rugăm pe Domnul să ne vorbească, dar El nu are posibilitatea să vorbească! Noi vorbim încontinuu. Este interesant că în [simple_tooltip content=’1 Deschide urechea la cuvintele mele, DOAMNE, ia aminte la meditația mea.

2 Dă ascultare vocii strigătului meu, Împăratul meu și Dumnezeul meu, fiindcă Ție mă voi ruga.’]Psalmul 5:1-2[/simple_tooltip] cuvintele rugăciune și meditație sunt interschimbabile. Aceasta înseamnă că rugăciunea presupune să-ți păstrezi mintea pe lucrurile lui Dumnezeu, pe parcursul zilei tale. Există și momente în care trebuie să fii liniștit și să știi că El este Dumnezeu [simple_tooltip content=’Liniștiți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu, voi fi înălțat printre păgâni, voi fi înălțat pe pământ.’](Psalmul 46:10)[/simple_tooltip]. Aceasta este rugăciune, de asemenea.

Nu este lungimea, ci credința din inima ta care face din rugăciunea ta o rugăciune de calitate. Astăzi, când te rogi, înțelege că Dumnezeu nu este tare de auz. Nu trebuie să repeți ceva din nou și din nou pentru a-I atrage atenția, iar rugăciunea nu este un mijloc prin care să-L impresionezi pe El sau pe oricine altcineva. Pur și simplu vorbește cu El conform Cuvântului Său, și nu vei primi doar răspunsuri, ci vei și crește în El.