35Prin aceasta vor ști toți că sunteți discipolii Mei, dacă aveți dragoste unii pentru alții. [simple_tooltip content=’31 De aceea, după ce a ieșit Iuda, Iisus a spus: „Acum este Fiul omului glorificat și Dumnezeu este glorificat în El.

32 Dacă Dumnezeu este glorificat în El, Dumnezeu Îl va glorifica de asemenea pe El în El Însuși și îndată Îl va glorifica.

33 Copilașilor, mai sunt puțin cu voi. Mă veți căuta, și cum am spus iudeilor că: Unde mă duc Eu voi nu puteți veni, tot așa vă spun acum.

34 Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit; ca și voi să vă iubiți unii pe alții.

35 Prin aceasta vor ști toți că sunteți discipolii Mei, dacă aveți dragoste unii pentru alții.”’](Ioan 13:31-35)[/simple_tooltip]

 

Aceasta este o declarație uimitoare a lui Iisus! Caracteristica distinctivă a unui creștin este dragostea noastră unul față de celălalt. Astăzi, aceasta nu pare a fi o cunoaștere comună în biserică. A avea o adevărată dragoste pentru alți credincioși nu este o prioritate majoră pentru majoritatea creștinilor. Cu toate acestea, Iisus a spus că acesta este primul lucru care va arăta necredincioșilor că El este real și viu în noi astăzi.

Trupul lui Hristos a investit sume mari de bani și eforturi pentru a ajunge la cei pierduți. Am construit biserici extravagante, am căptușit scaunele și am montat unități de aer condiționat în auditorium pentru a atrage mai mulți oameni. Am călătorit în toată lumea și am organizat evanghelizări în masă. Cu toate acestea, dragostea noastră unul față de celălalt, despre care Iisus a spus că Îl va reprezenta cel mai bine, lipsește sau nu există. Avem autocolante pe mașinile noastre, dar nu avem dragoste în inimile noastre.

Biserica din primul secol nu avea cd-uri, cărți sau videoclipuri. Nici nu au pus autocolante pe fiecare cămilă care traversa deșertul. S-au întâlnit în case fără a beneficia de radio sau televiziune, dar au avut un impact extraordinar asupra lumii lor cu Evanghelia. Cum ar putea fi aceasta? Aveau dragostea lui Dumnezeu pentru El și unul pentru celălalt.

Iuda a vorbit despre întâlnirile bisericii timpurii ca fiind „sărbători de caritate” [simple_tooltip content=’Aceștia sunt pete la ospețele voastre de dragoste creștină, când ei sărbătoresc cu voi, hrănindu-se fără frică: nori fără apă, purtați încoace și încolo de vânturi; pomi tomnatici, fără rod, morți de două ori, dezrădăcinați;’](Iuda 1:12)[/simple_tooltip]. Dragostea abunda și la fel și Evanghelia – și există o relație directă între cele două. Alege ca astăzi să fii o reclamă vie pentru Evanghelie. Pe măsură ce permiți ca dragostea Lui să strălucească prin tine pentru frații și surorile tale, cât și pentru cei pierduți, necredincioșii vor ști că Iisus este viu în tine.