13Dar nu dorim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei care au adormit, ca să nu vă întristaţi ca şi ceilalţi care nu au speranţă. [simple_tooltip content=’13 Dar nu dorim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei care au adormit, ca să nu vă întristaţi ca şi ceilalţi care nu au speranţă.

14 Pentru că, dacă credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa şi Dumnezeu va aduce împreună cu El pe cei care au adormit în Iisus.

15 (Pentru că vă spunem aceasta prin Cuvântul Domnului, că noi, cei vii, care rămânem până la venirea Domnului, nu o vom lua nicidecum înaintea celor care au adormit;

16 pentru că Domnul Însuşi, cu un strigăt, cu glasul arhanghelului şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, va coborî din cer; şi întâi vor învia cei morţi în Hristos;

17 apoi noi cei vii, care rămânem, vom fi răpiţi în nori împreună cu ei, pentru a-L întâmpina pe Domnul în văzduh: şi astfel vom fi întotdeauna împreună cu Domnul.

18 Astfel încurajaţi-vă unii pe alţii cu aceste cuvinte.)’](1 Tesaloniceni 4:13-18)[/simple_tooltip]

 

Speranța de a fi reunit cu cei iubiți, care au murit, îl plasează pe credincios într-o situație diferită față de cei care nu au această speranță. Moartea este finală pentru un necredincios. Nu există  nici o modalitate de a umple golul dintre cei vii și cei morți, iar cei care mor sunt pierduți pentru totdeauna.  Pentru totdeauna este un timp lung, lung…

Pentru credincios, moartea este doar o separare temporară față de cei iubiți, care sunt și ei tot credincioși.  Avem speranța de a ne vedea din nou în cer și să locuim împreună în slava lui Dumnezeu pentru totdeauna. Această speranță dezarmează necazul nedumnezeiesc al necredinciosului. Unui creștin poate să-i lipsească în continuare persoana care a murit, dar nu este aceeași întristare fără speranță pe care necredinciosul o experimentează. Acel tip de întristare produce moarte [simple_tooltip content=’Pentru că întristarea potrivit lui Dumnezeu lucrează pocăinţă spre mântuire, de care nu-ţi pare rău; dar întristarea lumii lucrează moarte.’](2 Corinteni 7:10[/simple_tooltip], motiv pentru care moartea persoanelor dragi poate distruge vieți.

Oricine poate face față separării atât timp cât știe că nu este permanentă. Ne vedem copiii plecați la școală, mergem la muncă și prietenii pleacă în vacanță. Ar fi ilogic să ne mâhnim, ca și cum ar fi murit, doar pentru că vor fi plecați pentru puțin timp. La fel, cei care cred în înviere și li se asigură viața eternă cu Dumnezeu, în ceruri, știu că îi vor vedea din nou pe cei dragi.

Asigură-te că astăzi vezi toate situațiile tale prin speranță. La fel cum durerea de a pierde pe cineva pe care îl iubești este diminuată de speranța că îl vei vedea din nou, la fel presiunile vieții de zi cu zi sunt diminuate de speranța că promisiunile lui Dumnezeu sunt adevărate. Fiecare situație negativă din viața ta este doar temporară!