25Dar, dacă sperăm ceea ce nu vedem, aşteptăm cu răbdare. [simple_tooltip content=’20 Deoarece creaţia a fost supusă deşertăciunii nu de bunăvoie, ci din cauza celui care a supus-o, în speranţa

21 că şi creaţia însăşi va fi eliberată de robia stricăciunii, pentru a se bucura de libertatea gloriei copiilor lui Dumnezeu.

22 Pentru că ştim că toată creaţia suspinăîmpreună şi este împreună în dureri de naştere până acum.

23 Şi nu numai atât, ci şi noi înşine, care avem cele dintâi roade ale Duhului, şi noi înşine suspinăm în sinea noastră, aşteptând înfierea, răscumpărarea trupului nostru.

24 Pentru că am fost mântuiţi în speranţă; dar o speranţă care se vede nu este speranţă; pentru că ceea ce vede cineva, de ce să şi spere?

25 Dar, dacă sperăm ceea ce nu vedem, aşteptăm cu răbdare.’](Romani 8:20-25)[/simple_tooltip]

 

Ai observat vreodată răbdarea pe care atleții o au?  Participă la Jocurile Olimpice odată la patru ani, dar se antrenează și participă la alte competiții constant.  Unii lucrează toată viața pentru un moment scurt de glorie. Cum pot face aceasta? Ce îi motivează să persevereze?  Ei au o speranță puternică.

Atleții care vor să câștige își renege lucrurile pe care alți oameni le iau de bune. Sunt mâncăruri speciale pe care le mănâncă și altele pe care le evită.  Practica și munca necesită un angajament imens, în majoritatea timpului, și tot efortul lor. Ei muncesc în timp ce alții se joacă. Nu există vacanțe de vară pentru cei care „urmăresc medalia de aur.” Ce este acest lucru care le permite să se lege de un curs de acțiune atât de disciplinat? Speranța lor de a câștiga premiul.

În același fel, în cursa creștină, cei care au o speranță puternică sunt capabili să îndure până la final. Credincioșii care nu au speranță sunt ca atleții care nu se așteaptă să câștige, deci nu vor încerca foarte tare. Răbdarea, care este o componentă a îndurării calme, operează doar în cei care cred că este o răsplată  pentru eforturile lor.

Moise a fost capabil să refuze bogățiile  Egiptului, și să se dedice Israelitilor deoarece ”se uita spre răsplătire” [simple_tooltip content=’socotind ocara lui Hristos mai mare bogăţie decât comorile Egiptului, pentru că privea spre răsplătire.’](Evrei 11:26)[/simple_tooltip]. Cei care reușesc în viața creștină sunt cei care au o speranță sigură față de ceea ce îi așteaptă. Știu că vor petrece eternitatea în Rai, cu Iisus. Aceasta le permite să rămână în joc până la linia de sosire.

Viața ta în Iisus Hristos nu este o cursă de 50 de m, ci un întreg maraton. Biblia spune că premiul nu este pentru cei care încep bine ci pentru cei care termină bine. Deci, păstrează-ți speranța în El, și vei fi capabil să termini în forță.