Şi oricine trăieşte şi crede în Mine, nicidecum nu va muri niciodată. Crezi tu aceasta? (Ioan 11:26)

 

Unii oameni au interpretat acest lucru ca o posibilitate de a nu muri niciodată fizic. Prin urmare, există astăzi oameni care cred că vor trăi până la a doua venire a lui Iisus, chiar dacă aceasta este la mii de ani distanță. Deși este de înțeles cum a putut cineva să interpreteze acest verset în acest mod, este îndoielnic ca aceasta a vrut Iisus să spună.

În primul rând, o doctrină profundă ca aceasta ar fi cu siguranță bine documentată în alte Scripturi. Ar exista câteva Scripturi care ar putea susține această afirmație, dar nu o afirmă decât ei. A interpreta că un credincios ar putea trăi până la a doua venire a lui Hristos ar fi prejudiciabil, iar aceasta nu este o metodă solidă de interpretare a Bibliei. În al doilea rând, nu există nici un exemplu biblic al cuiva, care să fi obținut acest lucru. Această învățătură ar trebui să trezească suspiciuni. Enoh sau Ilie ar putea fi citate ca exemple, dar au fost tălmăcite și duse până la cer. Ei nu sunt încă în corpurile lor fizice pe acest pământ.

În cele din urmă, unele adevăruri s-au pierdut și apoi au reînviat de-a lungul istoriei bisericii, dar trăirea până la întoarcerea lui Iisus nu este unul dintre ele. Nici un credincios nu a făcut aceasta vreodată. Prin urmare, această Scriptură despre a nu muri niciodată este în general acceptată ca referindu-se la duhurile noastre. Când ne naștem din nou, primim viața eternă a lui Dumnezeu și nu vom mai muri din nou spiritual. Această promisiune este făcută fiecărui credincios, de multe ori în Scriptură.

Deoarece crezi că Iisus a fost înviat din morți și L-ai mărturisit ca Domn al tău, tu ești mântuit [simple_tooltip content=’9 că, dacă vei mărturisi cu gura ta pe Iisus ca Domn şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat dintre morţi, vei fi mântuit.
10 Deoarece cu inima se crede spre dreptate şi cu gura se mărturiseşte spre mântuire,’](Romani 10:9-10)[/simple_tooltip]; și aceasta înseamnă, de asemenea, că duhul tău nu va muri niciodată sau să fie separat pentru totdeauna de Dumnezeu. Duhul tău va comunica cu Duhul Său acum și pentru totdeauna! Pe măsură ce te confrunți cu dificultățile zilei tale, reamintește-ți că și acest lucru va trece; iar viitorul tău este viața eternă, dragostea și binecuvântarea.