10Şi în Damasc era un ucenic cu numele Anania. Şi Domnul i-a zis într-o viziune: „Anania!” Şi el a spus: „Iată-mă, Doamne!” [simple_tooltip content=’10 Şi în Damasc era un ucenic cu numele Anania. Şi Domnul i-a zis într-o viziune: „Anania!” Şi el a spus: „Iată-mă, Doamne!”

11 Şi Domnul i-a zis: „Ridică-te şi mergi pe strada care se cheamă «Dreaptă» şi caută în casa lui Iuda pe unul cu numele Saul, din Tars. Pentru că, iată, el se roagă;

12 şi a văzut într-o viziune pe un om cu numele Anania intrând şi punându-şi mâna peste el, ca să vadă din nou.”

13 Şi Anania a răspuns: „Doamne, am auzit de la mulţi despre omul acesta, câte rele a făcut sfinţilor Tăi în Ierusalim;

14 şi aici are autoritate de la preoţii de seamă ca să-i lege pe toţi care cheamă Numele Tău.”

15 Şi Domnul i-a zis: „Du-te, pentru că acesta Îmi este un vas ales, ca să poarte Numele Meu înaintea naţiunilor şi a împăraţilor şi a fiilor lui Israel;

16 pentru că Eu îi voi arăta câte trebuie să sufere pentru Numele Meu.”

17 Şi Anania a mers şi a intrat în casă; şi, punându-şi mâinile peste el, a spus: „Frate Saul, Domnul m-a trimis, Iisus care ţi S-a arătat pe drumul pe care veneai, ca să vezi din nou şi să fii umplut de Duh Sfânt.”

18 Şi îndată au căzut de pe ochii lui ca nişte solzi şi a văzut şi, ridicându-se, a fost botezat;

19 şi, mâncând, s-a întărit. Şi el a fost cu ucenicii din Damasc câteva zile.

20 Şi îndată L-a predicat în sinagogi pe Iisus, că El este Fiul lui Dumnezeu.

21 Şi toţi care auzeau erau uimiţi şi spuneau: „Nu este acesta cel care nimicea în Ierusalim pe cei care chemau Numele acesta şi a venit aici pentru aceasta, ca să-i ducă legaţi la preoţii de seamă?”’](Fapte 9:10-22)[/simple_tooltip]

 

Dumnezeu l-a strigat pe nume, pe Anania, și el a răspuns: „Iată-ma, Doamne.” Ce s-ar fi întâmplat dacă Anania nu ar fi fost acolo? Dacă ar fi făcut altceva și nu L-ar fi ascultat pe Dumnezeu? Domnul ar fi putut găsi pe altcineva să facă voia Sa, dar nu știm sigur. Putem spune un lucru: Anania ar fi ratat cea mai mare oportunitate a vieții sale! Câți oameni ajung să conducă pe cineva la Domnul și să aibă un impact asupra lumii așa cum l-a avut apostolul Pavel?

Există o mare semnificație în faptul că Anania a fost acolo. El era într-un loc al comuniunii cu Domnul. Îl asculta și era atent la El. Acest lucru nu vine peste noapte. Cu siguranță Anania a petrecut mult timp în prezența lui Dumnezeu. Câte zile, săptămâni sau ani a petrecut Anania în a-L căuta pe Domnului înainte de această perioadă? Din câte știm, Dumnezeu nu făcuse nimic înainte în viața sa care să fie la fel de spectaculos ca ceea ce El îl conducea să facă în acel moment. Cu toate acestea, Anania a rămas fidel. El a fost acolo când s-a ivit marea oportunitate.

Adesea nu reușim să recunoaștem că în mod normal nu vom vedea îngeri sau viziuni în timpul nostru de părtășie cu Domnul. Nu vom avea întotdeauna fiori de sus până jos, pe coloana vertebrală. Există doar pacea blândă și siguranța în credința că Dumnezeu este cu noi. Spectaculosul vine doar la ocazie, dar trebuie să practicăm constant așteptându-L pe Domnul. Trebuie să fim mereu „în gardă.”

Crezi că Dumnezeu te-a chemat vreodată și nu ai fost acolo? Nu lăsa să se întâmple aceasta astăzi. Asigură-te că antena este ridicată, iar credința ta este pornită, astfel încât atunci când Domnul te strigă pe nume, Îl vei auzi.