Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelie, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede(Romani 1:16)

 

Dacă ai fost pe la seminarii motivaţionale, probabil că ai auzit pe vorbitor spunând: „Dacă urmezi aceşti cinci paşi, vei ajunge într-un loc al creşterii financiare.” Probabil că ţi-au spus şi că, dacă nu reuşeşti, este din cauză că nu ai urmat acei paşi corect sau cu sârguință.

Slavă Domnului că Evanghelia sau vestea bună nu funcţionează aşa! În clipa în care auzi sau citeşti vestea bună şi o crezi şi o primeşti, Cuvântul Său merge şi te sozo (cuvântul din greacă pentru „a mântui”), întregindu-te, „fiindcă este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede.”

Ce este vestea cea bună? Este că Dumnezeu ne iubeşte atât de mult, încât L-a dat pe Fiul Său să fie lovit în locul nostru, pentru ca noi să putem avea binecuvântările Lui, fără să trebuiască să muncim pentru ele. Chiar acum, în timp ce citeşti acest devoţional, asculţi un predicator sau vizionezi un DVD cu predici, în timp ce asculţi Cuvântul lui Dumnezeu, puterea Lui este eliberată în situaţia ta, rezolvând lucrurile pentru tine şi întorcând totul pentru binele tău.

În Faptele 14:8-10, îl vedem pe Pavel predicând vestea cea bună în Listra. Un bărbat, care era schilod din naştere, îl asculta. Pavel, văzând că are credinţă pentru a fi vindecat, a spus: „Ridică-te în picioare şi stai drept!” Bărbatul a sărit în sus şi a început să meargă! Acesta a auzit vestea cea bună, a crezut-o şi a fost vindecat.

La o conferinţă de leadership din Oslo, Norvegia, unde eu eram vorbitorul, un pastor de acolo mi-a spus cum un om de afaceri respectat din biserica sa a fost vindecat în timp ce asculta unul dintre CD-urile mele cu predici. Acest bărbat nu auzea cu o ureche. Când asculta învățătura mea de pe CD, urechea lui surdă s-a deschis, fără ca cineva să își pună mâinile peste el sau să se roage pentru el! El asculta pur şi simplu vestea cea bună atunci când urechea i s-a deschis. Aceasta este ceea ce eu numesc puterea lui Dumnezeu pentru mântuire, oferindu-i sozo, întregindu-i auzul!

Aceste miracole se întâmplă nu pentru că urmăm cu credincioşie vreun fel de formulă, ci pentru că auzim predicată vestea cea bună şi pur şi simplu o credem!