Domnul îţi va da biruinţă asupra duşmanilor care se vor ridica împotriva ta. Pe un drum vor ieşi împotriva ta, dar pe şapte drumuri vor fugi dinaintea ta. (Deuteronom 28:7)

 

Unii oameni cred că Iisus şi diavolul se confruntă întotdeauna şi se luptă unul cu celălalt. Când citesc Biblia, nu văd însă lupte între cei doi. Ceea ce văd este că diavolul trebuie să fugă de fiecare dată când Îl întâlneşte pe Iisus!

Gândeşte-te la demoniacul din ţinutul gadarenilor, din Luca 8:26-39. Demonii din acel om L-au implorat pe Iisus să nu îi chinuiască sau să îi trimită în abis, ci să le permită să intre într-o turmă de porci din apropiere.

Vezi tu, nici diavolul şi nici demonii lui nu pot sta înaintea lui Iisus. Poate ca sunt capabili să îi tortureze pe oameni pentru o vreme, dar când intră Iisus în scenă, ei ştiu că acela este sfârşitul şederii lor. Vor trebui să fugă! A fost nevoie doar de un singur cuvânt din partea lui Iisus şi întreaga legiune a demonilor a trebuit să iasă din om şi să fugă în porci.

Ca şi copil al lui Dumnezeu, tu emani un parfum spiritual pe care duhurile rele îl pot detecta şi care le face să tremure. Este viaţa lui Iisus din tine. Iar Cel Care este în tine este mai mare decât cel care este în lume (1 Ioan 4:4). De aceea, niciun blestem, vrajă, acuzaţie, scandal sau nenorocire plănuite împotriva ta nu pot reuşi. Duşmanii tăi pot veni împotriva ta pe un drum, dar Domnul îi va încurca şi îi va face să fugă dinaintea ta pe şapte drumuri!

Iisus a plătit cu viaţa Lui pentru a-ţi da această victorie asupra duşmanilor tăi. După arestarea Sa în grădina Ghetsimani, evreii şi neamurile au fost uniţi pentru prima dată cu un singur obiectiv comun: torturarea lui Iisus şi uciderea Lui. Împăratul Irod al evreilor şi Pilat Pontius al romanilor erau duşmani de multă vreme însă, datorită lui Iisus, ei au devenit prieteni (Luca 23:12).

Prietene, duşmanii lui Iisus s-au unit şi au fost „victorioşi” împotriva Lui. Pentru că El însă a triumfat asupra lor prin cruce şi a înviat din nou, astăzi, duşmanii tăi se vor împrăştia şi tu vei fi victorios împotriva lor!

 

Poate că duşmanii tăi vor veni împotriva ta pe un drum,
dar Domnul îi va încurca şi îi va face să fugă dinaintea ta pe şapte drumuri!

Destinat Să Domnești Devoțional – Joseph Prince